Chelsea uitshirt 2022-2023

Chelsea en kledingsponsor Nike hebben dit weekend ook het nieuwe Chelsea uitshirt 2022-2023 gepresenteerd met het welbekende motto ''It's a Chelsea thing''. In dit tenue speelt het team van trainer Thomas Tuchel de Champions League, Premier League, FA Cup en League Cup uitwedstrijden tijdens het seizoen 2022-2023. In sommige uitwedstrijden dragen ''The Blues'' overigens het gouden Chelsea voetbalshirt. Eerder presenteerden ''The Blues'' en Nike al het nieuwe Chelsea thuisshirt 2022-2023. Nike is sinds het seizoen 2017-2018 kledingsponsor van de voetbalclub uit Londen en is dus ook verantwoordelijk voor het design en de productie van het nieuwe Chelsea uitshirt.

Wit Chelsea uit shirt en tenue 2022-2023

Voor het eerst sinds het seizoen 2019-2020 is het Chelsea uitshirt weer bijna volledig wit. Dit jaar wordt het tenue gekenmerkt door de horizontale turquoise banen, waarin in het wit de manen van een leeuw verwerkt zijn. Dit gedeelte is natuurlijk geïnspireerd door de iconische leeuw uit het clublogo. De voorzijde van het tenue heeft vijf banen met dit patroon en de achterzijde drie. Verder bevat het uitshirt dit seizoen navy blauwe details. De band aan de onderkant van de mouwen heeft deze kleur en bovendien komt deze kleur terug in alle logo's op het voetbalshirt. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het donkerblauw en op het midden van het tenue prijkt het logo van hoofdsponsor Three in het donkerblauw/wit. Ook het logo van subsponsor Whalefin op de linkermouw is navy blauw. De linkerborst is traditiegetrouw uitgerust met het logo van de club. Dit betreft een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het uitshirt, in dit geval navy blauw/wit. Dit jaar bevat het uitshirt een witte ronde hals. De binnenkant van de hals bevat de tekst: CHELSEA FC LONDON, als eerbetoon aan de stad. Het Chelsea uittenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Op dit broekje staan ook de logo's van de club en Nike. De kousen van het uittenue zijn navy blauw met een design van witte ringen. Ook de swoosh van Nike op de kousen is wit.

Zoals alle moderne Nike tenues zijn de Chelsea voetbalshirts 2022-2023 uitgerust met de nieuwste performance technologieën van de kledingsponsor. De authentic/match voetbalshirts (de versie die de spelers dragen tijdens de wedstrijden) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica/stadium voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De match voetbalshirts vallen iets meer getailleerd, bevatten extra ventilatiezones en zijn lichter. De Chelsea tenues zijn ook weer onderdeel van het Nike Move Better programma. De tenues zijn gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Nike Chelsea uitshirt 2022-2023 welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Sterling, Cucurella, Koulibaly, Pulisic, Havertz, Mount, Werner, Ziyech, Alonso, James, Kanté, Azpilicueta en andere spelers.

Chelsea uitshirt bestellen

Het nieuwe Chelsea uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen jaren. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en het replica voetbalshirt € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) is het tenue € 69,95. De broekjes bestel je weer vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze winkels vind je ook de nieuwe Chelsea trainingskleding en kun je het voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt! 

Bestel je Chelsea uittenue direct in de NIKE SHOP

of de Chelsea fanshop! (inclusief officiële bedrukking)

of deze winkel! 

Chelsea uitshirt 2022-2023

Chelsea uitshirt 2022-2023

 Chelsea uitshirt 2022-2023