Opvallend nieuws vanuit Londen. Chelsea heeft vandaag bekend gemaakt dat dit het laatste seizoen is dat Adidas teamkledingsponsor is van de Londense club. Vanaf het seizoen 2017-2018 zal Adidas niet meer op de borst prijken van de shirts van The Blues en niet meer de voetbalshirts, tenues en teamkleding van de de club verzorgen. Dit is in goed overleg met de Duitse kledingsponsor besloten. Een opvallende ontwikkeling, gezien het feit dat beide partijen nog een contract tot 2023 hadden. Wat de reden is tot het besluit is vooralsnog niet bekend.

Adidas werd in 2006 kledingsponsor van Chelsea en volgde destijds Umbro op. Met Adidas als kledingsponsor heeft de club verschillende successen gekend. In deze periode won de Londense club de Champions League, de Europa League, werd het twee keer Premier League kampioen, won het vier FA Cups en twee League Cups. Het nieuwe Chelsea thuisshirt voor 2016-2017 dat afgelopen week is gelanceerd, is voorlopig het laatste Chelsea shirt van Adidas. Welk merk vanaf 2017-2018 de nieuwe kledingsponsor van de club gaat worden is nog niet bekend. In Engeland gaan er verschillende geruchten. Zo wordt onder andere Under Armour genoemd als nieuwe kledingsponsor. Het Amerikaanse sportmerk neemt na 2016-2017 afscheid van Tottenham Hotspur, waardoor er weer plaats is voor een andere Londense club, in dit geval Chelsea. Under Armour wordt overigens vanaf komend seizoen de nieuwe kledingsponsor van Tottenham Hotspur. Ook Nike lijkt een gegadigde. Na het afscheid van Arsenal als kledingsponsor is het merk niet meer vertegenwoordigd bij een grote Londense Premier League club. Of zou New Balance een optie zijn? Het merk is momenteel succesvol partner van Liverpool. Een uitbreiding van het portfolio met Chelsea zou een belangrijke stap in de groei van het merk in de (Engelse) voetbalmarkt zijn. Een andere (minder waarschijnlijke) optie is een terugkeer naar Umbro. Het Engelse sportmerk was van 1987 tot 2006 succesvol partner van de club. In de periode werd Chelsea twee keer kampioen en een Engels merk past perfect bij de club. Ook PUMA lijkt een minder waarschijnlijke optie te zijn, omdat het Duitse sportmerk al kledingsponsor is van de rivaal van Chelsea, Arsenal. De komende maanden zullen de geruchten in ieder geval de boventoon voeren. We verwachten Chelsea eind 2016 de nieuwe kledingsponsor voor de komende seizoenen bekend gaat maken.

Wil je de voorlopig laatste Chelsea shirts van Adidas voor 2016-2017 kopen? Check dan de onderstaande shops. Hier kan je zowel het shirt voor kinderen als volwassenen kopen. Inclusief de mogelijkheid tot officiële Premier League bedrukking

van een eigen naam en nummer of van één van de sterspelers. 

Koop het Chelsea voetbalshirt in deze STORE

of hier 


Adidas -chelsea