Ajax uitshirt 2024-2025 uitgelekt

Het nieuwe Ajax uitshirt 2024-2025 wordt waarschijnlijk deze maand officieel gelanceerd door de Amsterdammers en kledingsponsor adidas. Dankzij het X account @Öpaleak kunnen we vandaag de eerste foto van het nieuwe tenue tonen. Of dit ook echt het tenue wordt, weten we waarschijnlijk snel! In het nieuwe tenue spelen de Amsterdammers in ieder geval de uitwedstrijden tijdens het seizoen 2024-2025. Adidas is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van het tenue. Het Duitse sportmerk is sinds 2000 de kledingsponsor en dit contract loopt nog tot medio 2031. 

Check nu ook de eerste informatie over het Ajax 3e shirt 2024-2025! 

Een all-over camouflage print?

Het nieuwe Ajax uitshirt 2024-2025 is geïnspireerd door de creativiteit van de club en de Amsterdammers, maar bovenal aan de Hollandse meesters van het voetbal. Wanneer je de term Hollandse meesters gebruikt, moet je dit wel relateren aan kunst en dit lijken adidas en Ajax ook gedaan te hebben. De post-impressionistische stijl van de all-over print van het Ajax uitshirt is namelijk een verwijzing naar een befaamd kunstwerk uit de Nederlandse geschiedenis, namelijk de Sterrennacht van Vincent Van Gogh. Het kunstwerk werd door Vincent Van Gogh, die een lange tijd in Amsterdam woonde en waarvan zijn kunstwerken te bewonderen zijn in het Van Gogh museum op het museumplein, gemaakt in 1889. Het schilderij beeldt een nachttafereel uit met gele sterren boven een stad! De link tussen sterren, meesters en Ajax is snel gelegd en heeft geleid tot het design van het Ajax uitshirt 2024-2025!

Qua kleur doet het nieuwe uitshirt denken aan de uitshirts van begin jaren '70, de periode waarin de Amsterdammers drie keer op rij de Europa Cup I wonnen. Het voetbalshirt heeft namelijk een retro tint blauw (door adidas Crew Blue genoemd) De all-over print op het voetbalshirt betreft verschillende tinten blauw. Om de shirts wat extra elan te geven, heeft adidas fel gele (Pulse Yellow) accenten toegevoegd. Deze kleur komt terug in de rand van de v-hals, in de adidas strepen op de schouders en in alle logo's. De logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat het logo van adidas en de linkerborst het clublogo. Dit betreft een monochroom logo. De badge is donkerblauw met gele lijnen en ook de drie sterren, verwijzend naar de 36 Eredivisie kampioenschappen, zijn fel geel. Het Ajax uitshirt heeft, zoals alle adidas voetbalshirts dit seizoen, alle kenmerken van het adidas TIRO24 template. Dit betekent dat de zijkanten van het shirt zijn uitgerust met golf en op het Ajax uitshirt is deze golf blauw. De golf komt ook weer terug ter hoogte van de oksels. In de nek op de achterzijde van het shirt staan de drie Andreaskruizen in het fel geel.

Het Ajax uittenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje. Op dit voetbalbroekje ontbreken dit jaar de adidas strepen. Ook dat is weer kenmerkend voor het TIRO24 template. In plaats daarvan loopt de blauwe golf van het voetbalshirt door over het voetbalbroekje. De logo's van Ajax en adidas op het voetbalbroekje hebben dezelfde kleur als op het shirt. De sokken zijn blauw en bevatten op de voorkant het adidas logo en drie kruizen.

Het Ajax uitshirt wordt later deze maand gelanceerd. Dan hebben we dus pas weer (officieel) nieuws. Tot die tijd speelt Ajax de uitwedstrijden in het Ajax uitshirt 2023-2024.

Ajax uitshirt bestellen

Het adidas Ajax uitshirt 2024-2025 kun je pas vanaf de officiële lancering bestellen. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen seizoen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het voetbalshirt € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 22,95. Check ook nog de huidige Ajax collectie in de onderstaande winkels!

Ajax uitshirt 2024-2025 uitgelekt
Ajax uitshirt 2024-2025 uitgelekt
Ajax uitshirt 2024-2025 uitgelekt