Zuid-Korea voetbalshirts

Bestel het Zuid-Korea voetbalshirt altijd via voetbalshirts.com! In deze tenues speelt het Zuid-Koreaanse voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op de Azië Cup of het WK voetbal, alsook de wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap en Aziatisch kampioenschap voetbal. In 1948, het jaar waarin de voetbalbond van het land werd opgericht, speelde Zuid-Korea de eerste interland. Deze wedstrijd won het nationale elftal met 5-3 van Mexico tijdens de Olympische Spelen in Londen. Zuid-Korea is één van de meest succesvolle voetbalteams uit de geschiedenis van het Aziatische voetbal. De prestaties die het team onder een van Nederlands succesvolste coaches Guus Hiddink behaalde, zijn nog nooit door een ander Aziatisch team overtroffen. Op het WK 2002, welke in eigen land werd afgewerkt, strandde het team pas in de halve finale! ''The reds'' wonnen de Azie Cup tweemaal.

Huidig kledingsponsor Nike voorziet Zuid-Korea van een rood thuisshirt. Het thuisshirt is al sinds de eerste interland in 1948 rood. Het voetbalshirt heeft dus weinig transformaties ondergaan, al bevat het voetbalshirt de laatste jaren wel vaak opvallende patronen. Het uitshirt van Zuid-Korea beeldt door de jaren heen de kleuren van de Zuid-Koreaanse vlag uit. Zo is het uitshirt door de jaren heen bijvoorbeeld overwegend blauw of wit geweest. 

Tot 2001 stond de vlag van het land als badge op de Zuid-Korea voetbalshirts en sindsdien staat het logo van de voetbalbond, welke gekenmerkt wordt door een tijger, op de tenues van de ‘’ Taegeuk Warriors’’. Dit logo is in 2020 vernieuwd en gesimplificeerd. Het logo van de voetbalbond wordt nog steeds gekenmerkt door de kop van een tijger en is in stijl van de kleuren van de nationale vlag: wit/rood/blauw. Tot 1977 verzorgde de nationale voetbalbond van Zuid-Korea (KFA) de tenues zelf en in de periode 1977-1985 waren verschillende merken (Adidas, Asics, Kolon Sports, Prospecs en Weekend) afwisselend kledingsponsor. In deze periode had de voetbalbond geen vast contract met een merk. Dit veranderde in 1985. In de periode 1985-1988 was Weekend, het sportmerk van Samsung, de kledingsponsor van het nationale elftal. De naam van Weekend werd door het concern in 1988 veranderd in Rapido. Van 1988 tot 1995 was Rapido dus de kledingsponsor en sinds 1996 verzorgt Nike de Zuid-Korea voetbalshirts en trainingskleding.

Check hier de historie van het Zuid-Korea voetbalshirt, alsook de beschikbaarheid van de Zuid-Korea tenues en trainingskleding, zoals het trainingsshirt of trainingspak. Check hier bovendien het Zuid-Korea retro voetbalshirt of goedkope t-shirts en andere merchandising om het nationale elftal mee aan te moedigen! 

Kledingsponsors Zuid Korea

  • Nike | 1996-
  • Rapido | 1988-1995
  • Weekend | 1985-1988
  • Adidas, Asics, Kolon Sports, Prospecs | 1977-1985

Historie