Merk: SKU: TF-4606

Bestel hier direct en snel het CCCP of Sovjet Unie retro uitshirt van de jaren '80. Dit retro shirt kun je vanaf nu bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL. Dit retro voetbalshirt is geïnspireerd door het uittenue van de CCCP in de jaren '80. 

In deze jaren speelde de Sovjet-Unie twee keer een WK. Het voetbalelftal van de Sovjet-Unie was een team van voetballers dat de Sovjet-Unie vertegenwoordigde in internationale wedstrijden vanaf 1923 tot 1991, toen het land werd ontbonden.Het retro uitshirt is geheel wit en wordt gekenmerkt door de dunne, rode pinstripes over het tenue. Bovendien is het tenue uitgerust met een rode v-hals en bevatten de mouwen een rode taping. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen is rood. De linkerborst is uitgerust met het logo van de voormalige voetbalbond van de CCCP en op het midden van het retro shirt staat de naam van het land: CCCP. 

In 1982 en 1986 kwam de Sovjet Unie niet verder dan de tweede ronde. In 1988 deed de Sojvet-Unie mee aan het EK in Duitsland. Onder leiding van de mysterieuze bondscoach Valeri Lobanovski bereikt de Sovjet-Unie de finale. In de poule met onder andere Nederland werd de Sovjet-Unie eerste. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Holland werd door een doelpunt van Rats met 1-0 gewonnen. In de halve finale werd Italie met 2-0 verslagen. De finale in het Olympiastadion (München) tegen Oranje werd echter met 2-0 verloren. Door doelpunten van Ruud Gullit en Marco van Basten. Het doelpunt van Marco van Basten wordt door velen beschouwd als een van de hoogtepunten van het Europees kampioenschap in het algemeen.