Merk: SKU: 623

Bestel hier direct en snel het DDR retro voetbalshirt van de jaren '70. Dit retro voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL. Dit voetbalshirt is geïnspireerd door het thuisshirt dat het land droeg tijdens het WK van 1974. 

Het Oost-Duitse team was niet zo succesvol als het West-Duitse. Ze stonden 1 keer op het WK en dat was nota bene in buurland West-Duitsland in 1974. Er was een grote schok na de loting, toen West-Duitsland uitgerekend aan Oost-Duitsland werd gekoppeld. Het zou de eerste (en laatste) keer zijn, dat de beide bloedverwanten een interland tegen elkaar zouden spelen. Oost-Duitsland won met 2-0 van Australië en speelde met 1-1 gelijk tegen Chili. Hierdoor was Oost-Duitsland al voor de kraker tegen West-Duitsland zeker van plaatsing. Er stond echter meer op het spel dan alleen een overwinning, het was een strijd tussen kapitalisme en communisme. West-Duitsland draaide stroef, Oost-Duitsland beperkte zich tot verdedigen. En 13 minuten voor tijd scoorde Jürgen Sparwasser het winnende doelpunt voor de communistische heilstaat, tot grote vreugde van de regering Honecker. In de tweede ronde kwam de DDR echter in een poule terecht met Nederland, Brazilië en Argentinië. De DDR eindigde in deze poule op een derde plaats. Van Brazilie en Nederland werd er met 1-0 en 2-0 verloren. Alleen tegen de Argentijnen werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

Het DDR retro shirt heeft korte mouwen en een mooie v-hals. Op de borst de tekst DDR en het wapen van de DDR. Het wapen van de Duitse Democratische Republiek toonde een hamer en passer omringd door een ring van rogge. De kraag en de biesjes zijn in het wit van dit DDR voetbalshirt. Dit COPA shirt wordt geleverd in een luxe cadeaubox. Klik direct op de buttons om dit retro voetbalshirt te bestellen. Het t-shirt bestaat voor 100% uit katoen. Directe levering!