Wimbledon retro voetbalshirts

Wimbledon bivakkeert momenteel in de middenmoot van League One (het derde voetbalniveau) van Engeland. Ooit gooiden ''The Dons'' hoge ogen in de Premier League! En laat nu net het voetbalshirt van die periode weer beschikbaar zijn! COPA Football heeft sinds kort namelijk een samenwerking met de Britse cultclub en heeft de Wimbledon retro voetbalshirts van het seizoen 1994-1995 opnieuw gelanceerd! Over de historie van deze authentieke voetbalshirts vertellen we maar al te graag in dit artikel.

The CRAZY GANG! 

Voor het verhaal van het Wimbledon van het seizoen 1994-1995 moeten we eigenlijk al terug naar de jaren '80. In de jaren '80 en '90 herbergde de selectie van ''The Dons'' een aantal excentrieke spelers, die een harde en fysieke speelstijl op het veld niet uit de weg gingen, soms weinig discipline hadden en ook op privégebied nog wel eens in het nieuws kwamen. Al snel kreeg Wimbledon AFC van de Britse media de bijnaam ''Crazy Gang'' verwijzend naar een groep van Britse komieken, die populair waren in de jaren '30 van de vorige eeuw. Hoewel de club zowel in de First Division als later in de Premier League behoorlijke resultaten behaalde, werd het spel van het team door andere vaak bespot als onprofessioneel, niet tactisch en soms zelfs simpel. Tegenstanders lieten zich vaak intimideren door de agressieve en fysieke speelstijl van Wimbledon, waardoor het er vaak ruig aan toe ging op het veld. De voetballers die voorop gingen in de strijd waren onder andere Vinnie Jones, Dennis Wise, Dave Beasant, John Fashanu en Lawrie Sanchez. Onder leiding van Dave Bassett klom de club met deze speelstijl wel van de Fourth Division naar de First Division (destijds het hoogste niveau in Engeland). Er zijn nog steeds tal van anekdotes over die periode. Dit varieerde van nieuwe spelers die gedwongen werden om naakt door het huis te lopen of hun eigendommen in moesten leveren, die vervolgens in brand gestoken werden, tot spelers die op het dak van een auto werden vastgebonden en waarmee vervolgens over de snelweg gescheurd werd. Het zorgde in ieder geval voor een geode sfeer binnen de groep en heeft ongetwijfeld aan de opmars van de club in de jaren '80 en '90 bijgedragen.

Wimbledon voetbalshirts 1994-1995

Na een succesvol 1993-1994, waarin Wimbledon FC op de zesde plek in de Premiership eindigde, deed Wimbledon het ook in het seizoen 1994-1995 weer aardig. De club van manager Joe Kinnear eindigde dit seizoen op de negende plek in de Engelse competitie. Spelers als Warren Barton, Dean Holdsworht, Robbier Earle en Hans Segers waren in deze periode de sterspelers van de voetbalclub uit Zuid-West Londen. Het management van de club had bovendien een oog op slimme aankopen. Ook in dit seizoen was de club weer succesvol op de transfermarkt. Zo versterkte de Nigeriaanse aanvaller Efan Ekoku de gelederen en werd hij direct topscorer, terwijl de Noorse middenvelder Oyvind Leonhardsen zich ook ontpopte als ware versterking.

Tijdens het seizoen 1994-1995 had Wimbledon geen kledingsponsor en produceerde het de voetbalshirts onder het label van een eigen sportmerk met de toepasselijke naam: The Crazy Gang! Het Wimbledon retro voetbalshirt 1994-1995 van COPA Football heeft exact hetzelfde design als het tenue waarin de club destijds haar thuiswedstrijden speelde op Selhurst Park. Het voetbalshirt is donkerblauw en bevat een all-over print van ruiten/diamanten. Verder is het voetbalshirt uitgerust met een gele polokraag met een subtiele donkerblauwe lijn aan de onderkant. Ook de biesjes aan de onderkant van de mouwen van het voetbalshirt zijn geel. Op de rechterborst is het logo van The Crazy Gang geborduurd, terwijl het logo van Wimbledon op de linkerborst een flock logo betreft. Ook de hoofdsponsor van het seizoen 1994-1995 staat op het midden van het retro voetbalshirt: ELONEX. De voetbalshirts zijn ook gemaakt van hetzelfde materiaal als de voetbalshirts van bijna dertig jaar geleden: 100% polyester.

Wimbledon retro voetbalshirt bestellen

De Wimbledon voetbalshirts 1994-1995 van COPA Football kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop. Het voetbalshirt is beschikbaar voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) en heeft een prijs van € 69,95. In deze winkels kun je het voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de iconische sterspelers van destijds. Hiervoor wordt dezelfde bedrukking gebruikt als Wimbledon FC had tijdens het seizoen 1994-1995. Directe levering!

Bestel de Wimbledon retro voetbalshirts direct in deze SHOP! 

Wimbledon retro voetbalshirts