Wat zijn de beste voetbalshirts ooit in de Premier League?

Of je nu wel of niet fan bent van voetbalshirts, alle voetbalfans hebben in ieder geval een mening over mooie tenues en wat de beste Premier League-shirts aller tijden waren. Na veel nauwgezet onderzoek kunnen we nu de definitieve lijst onthullen van de beste shirts die in de Premier League zijn gedragen en hoe je ze nu kunt kopen, als je wat retroshirts wilt toevoegen aan je collectie. Vergelijk ze goed met elkaar, net zoals je moet doen bij het kiezen van een energieleverancier

Nottingham Forest 1992-93

Mooie herinneringen zullen de fans van Nottingham Forest niet hebben aan dit shirt, maar desondanks hoort het zeker thuis in dit lijstje. Ze eindigden onderaan in het enige Premier League-seizoen van dit shirt, hoewel het het jaar daarop in de Football League werd gedragen omdat Forest onmiddellijk promotie verdiende. Het is ook opmerkelijk als het shirt dat Teddy Sheringham droeg toen hij het eerste doelpunt in de Premier League maakte dat live op tv te zien was. Het is overigens gemaakt door Umbro.

Newcastle United 1995-97

Of de fans van Newcastle veel goede herinneringen over hebben gehouden aan dit tenue valt te betwisten. Ze blijven namelijk bitter teleurgesteld dat hun favoriete club in beide seizoenen slechts als tweede eindigden, maar in vergelijking met hoe de dingen nu zijn, weten we zeker dat het als een paradijs moet aanvoelen. Dit shirt is geweldig vanwege het overzichtelijke ontwerp en de opa-kraag, die we maar zelden zien bij voetbaltenues. Ook de sponsor, Newcastle Brown Ale, maakt dit shirt fantastisch. 

West Ham United 1999-2001

Fila maakt hier niet veel voetbalshirts, maar als het dat doet, zijn ze echt cool. De dikke blauwe armstreep springt er echt uit en geeft het geheel een heel modern randje. Mooi sponsorlogo ook. Het tenue uit 2015-16 van Umbro, het laatste dat op Boleyn Ground werd gedragen, heeft de kans om deze in te halen, maar voor nu heerst het shirt uit 1999 waarin West Ham United de winnaar van de Intertoto Cup werd. 

Blackburn Rovers 1994-96

Rovers won de Premier League-titel van 1994-95 met dit prachtige shirt, dus fans zijn er nog altijd dol op. Elke neutraal in het land wilde dat ze United zouden verslaan. Het volgende seizoen was minder memorabel: ze eindigden als zevende in de Premier League en onderaan in hun Champions League-groep. Het verbazingwekkende gevecht op het veld tussen David Batty en Graeme Le Saux vond plaats terwijl ze gelukkig hun saaie uittenue droegen, daar kwam dit mooie shirt niet bij te pas. 

Manchester United 1992-94

Dit shirt veranderde de wereld als het gaat om voetbaltenues. Umbro, die Adidas als leverancier van kleding voor United had overgenomen, nam de gewaagde stap om een ​​kanten kraag en een stof met een patroon toe te voegen zonder dat het er ooit te druk uitzag. Het werd een groot succes! Bovendien zullen fans ook goede herinneringen hebben aan dit tenue, want in het eerste shirt van Umbro won United hun eerste titel sinds het seizoen 1966-67.