Veiling voetbalshirts levert 30.000 euro op De kaartverkoop voor de David Di Tommaso Memorial loopt nog niet geweldig.

Tot op heden zijn er slechts 6.000 kaarten verkocht. Toch rekent voorzitter Jan Willem van Dop vrijdag op een goed bezette Galgenwaard: ,,Ook bij bekerwedstrijden zie je vaak dat supporters meestal op het laatste moment besluiten te komen. Ik hoop daar in het belang van Audrey en Noah nu ook op. Het zou prachtig zijn als we met z’n allen de nabestaanden van DiTo kunnen verlossen van geldzorgen.’’

De Franse internetveiling van shirts van 41 topvoetballers - georganiseerd door Di Tommaso’s oud-collega’s Gaël Givet en Sébastien Squillaci - is een groot succes geworden. De opbrengst is ruim dertigduizend euro. Het geld wordt geschonken aan de nabestaanden.

Ook FC Utrecht veilt shirts en andere artikelen voor het goede doel: de wedstrijdshirts van vrijdag van AS Monaco en FC Utrecht, de wedstrijdbal en gesigneerde shirts van andere eredivisieclubs. Inmiddels is op het pakket al 1.500 keer geboden. Populairste items zijn de tenues van Jean-Paul de Jong en Jan Koller. De veiling (via de internetsite e-Bay) sluit aanstaande maandag.

Bron: Supportersvereniging FC Utrecht