3 januari 2017

Voetbalshirts interview: Manchester United vs Schweinsteiger

Een interessant item op de website van Manchester United is de zogenaamde ''kit talk''. In deze rubriek geven de spelers van Manchester United antwoorden op vragen over hun tenues, voetbalshirts en andere uitrusting. Eerder werd Herrera geïnterviewd. Afgelopen dagen was het de beurt aan middenvelder Bastian Schweinsteiger. Wij hebben dit interview vertaald naar het Nederlands. Lees hieronder de geheimen van Schweinsteiger over zijn voetbalschoenen, voetbalshirts en andere uitrusting!

Manchester -united -kit -talk -schweinsteiger

Waarom draag je je tenue op een bepaalde manier?

Er is altijd een reden waarom ik bepaalde dingen doe. Zo houd ik bijvoorbeeld van dunne sokken. Soms maak ik mijn sokken nat om ze nog dunner te maken. Hierdoor krijg ik een beter gevoel in mijn voet. Hiermee ben ik zeven of acht jaar geleden begonnen en ik doe het nog steeds.

Hoe werkt dat precies? Neem je je eigen sokken mee of doe je dit al in de kleedkamer?
Soms neem ik mijn eigen kousen mee of helpt adidas me. Wanneer we een wedstrijd hebben, verzorg ik het altijd zelf. Ik doe het zelf omdat het iets eigen is en ik wil presteren. Daarom is het beter zelf te doen.

Maakt dat een psychologisch verschil of geeft het je ook een ander gevoel?
Ik heb het gevoel dat het inderdaad anders is. Ik heb een ander gevoel wanneer ik de bal aanraak en wanneer ik ren.

En dit doe je eigenlijk pas de laatste acht jaar?
Ja, acht jaar geleden ben ik ermee begonnen. Sommige spelers hebben eenzelfde soort ritueel met hun voetbalschoenen, waardoor zij zich beter op de wedstrijd en in hetzelfde ritme voor kunnen bereiden. Ik heb ook altijd dezelfde rituelen om me voor te bereiden op een wedstrijd.

Heb je ook andere vormen van bijgeloof of andere rituelen voor de wedstrijd?
Niet echt. Er zullen er zeker zijn die dat hebben, maar ik niet.

Verander je vaak van voetbalschoenen?
Ik heb verschillende paren voetbalschoenen, maar wanneer de voetbalschoenen goed zitten en comfortabel aanvoelen, draag ik ze zolang het kan. Soms gaan mijn voetbalschoenen wel twee, drie tot vier maanden mee.

Sommige spelers hebben gepersonaliseerde scheenbeschermers. Heb jij dat ook?
Ja, ik heb ook mijn eigen scheenbeschermers. Adidas heeft speciale scheenbeschermers voor me ontwikkeld en deze zijn perfect, niet te groot maar ze beschermen me. Ze zijn dun en beschermen. En dat is juist goed, zeker wanneer er veel tackles voor komen en je anders voelt.

Helpt adidas je op een speciale manier?
Ja dat doen ze. Ik moet zeggen, adidas is natuurlijk een Duits bedrijf en dat is waarom ze me zo goed helpen (lachend). Ze zijn fantastisch en je kan altijd bij ze terecht wanneer je iets wilt. Zij doen hun best en luisteren goed naar je ideeën.

Waarom is nummer 31 jouw rugnummer?
Om eerlijk te zijn is het al mijn rugnummer sinds mijn eerste wedstrijd voor Bayern München. Toen had ik al hetzelfde nummer. Ik weet niet wat de reden is dat ze mij dat nummer gaven. Op een dag kwam ik de kleedkamer binnen en hing er een shirt met mijn naam en rugnummer 31. Ik heb natuurlijk nog steeds rugnummer 31, maar er zit niet echt een verhaal achter. Het gebeurde gewoon.

Bewaar je wel eens voetbalshirts van je tegenstanders?
Ja, zeker vanaf het moment dat ik prof werd, toen ben ik begonnen met het bewaren van shirts en het ruilen van voetbalshirts met grote spelers. Ik heb ze thuis liggen in een doos.

Heb je plannen om er ooit wat mee te doen?
Misschien laat ik ze zien aan mijn kinderen. Mijn broer is ook een grote fan, vooral van Ryan Giggs. Toen ik met Bayern Múnchen tegen Manchester United speelde, vroeg ik Ryan in de rust om zijn voetbalshirt voor mijn broer. Het maakt sommige mensen gelukkig en dat is eigenlijk waarom ik de shirts bewaar.

Heb je een favoriet Manchester United voetbalshirt uit het verleden?
Ik ben verslaafd aan het rode shirt. Ik houd van de kleur rood. Ik ben fan van rood, wit en zwart. Ik denk dat dat het beste shirt voor Manchester United is.

Tot zover het interview met de Duitse middenvelder van Manchester United. Wil jij zijn voetbalshirt kopen? Check ze dan in de onderstaande shops. Vind jij dat we meer van dit soort interviews moeten publiceren? Laat het ons weten!

Scoor het voetbalshirt van Schweinsteiger in deze SHOP!