5 februari 2019

Umbro nieuwe kledingsponsor Zimbabwe vanaf 2019

Het nationale elftal van Zimbabwe draagt vanaf dit jaar voetbalshirts van het Engelse sportmerk Umbro. De voetbalbond van Zimbabwe, de Zimbabwe Football Assoiciation (ZIFA) en Umbro kwamen een contract voor de duur van drie jaar overeen. Dit betekent dat het Engelse sportmerk met haar logo in ieder geval in 2019, 2020 en 2021 op de rechter borst van de Zimbabwe voetbalshirts prijkt. Umbro neemt het stokje van Mafro, een klein sportmerk uit Singapore. Mafro lanceerde eind 2017 voor het laatste nieuwe tenues voor de huidige nummer 114 van de FIFA wereldranglijst. Umbro is momenteel ook kledingsponsor van Jamaica en verzorgt ook de tenues van PSV, Schalke 04, West Ham United, Werder Bremen en Everton.

Umbro verzorgt vanaf nu niet alleen de tenues van het nationale elftal, maar ook van andere vertegenwoordigende elftallen. We hebben ook nog een reactie van voetbalbond van Zimbabwe: ''We hebben nog geen samples van de nieuwe Umbro tenues van ons nationale elftal, maar we hebben al wel de specificaties gezien van de nieuwe voetbalshirts, welke op korte termijn worden gelanceerd. De shirts worden in maart uitgebracht en zijn dus beschikbaar voor ons nationale elftal en ons onder-de-23-elftal. Hierin spelen we tijdens de kwalificatie van de Afrika Cup. De deal met Umbro is een verdere stap in de professionalisering van het voetbal in Zimbabwe en maakt een eind aan het dragen van merkloze voetbalshirts.''

De nieuwe voetbalshirts van het Zimbabwaanse elftal worden dus binnen een maand officieel gelanceerd. Dan hebben we weer nieuws. Ben je op zoek naar merchandising van het nationale elftal? Bestel het dan exclusief in deze SHOP!

Gerelateerd nieuws