22 maart 2021

TeamViewer shirtsponsor Manchester United vanaf 2021-2022

Vanaf het seizoen 2021-2022 draagt Manchester United een nieuwe shirtsponsor op haar voetbalshirts! Het logo van Chevrolet wordt komend seizoen vervangen voor het logo van TeamViewer. Met het technologiebedrijf kwam de Engelse topclub een overeenkomst van maar liefst vijf seizoenen overeen. Dit betekent dat TeamViewer in ieder geval tot en met het seizoen 2025-2026 op het midden van de tenues van ‘’The Mancunians’’ staat. Chevrolet was sinds het seizoen 2014-2015 de shirtsponsor van United en daar komt na zeven jaar deze zomer een einde aan.

De deal met Teamviewer gaat verder dan alleen shirtsponsoring. Met het van oorsprong Duitse bedrijf rolt de club voor haar meer dan 1,1 miljard fans wereldwijd de komende jaren verschillende connectiviteitsdiensten uit. Met behulp van TeamViewer kunnen fans van Manchester United de komende jaren wedstrijden en evenementen rondom het elftal nog intenser beleven. Met de deal met TeamViewer gaat United er overigens wel financieel iets op achteruit. Chevrolet sponsorde de Premier League club jaarlijks voor een bedrag van ongeveer 75 miljoen euro en TeamViewer betaalt de club van manager Ole Solskjaer naar verluid een bedrag van 55 miljoen euro. Dit heeft ook een reden. Het sponsorpakket van Chevrolet was wat breder. Het automerk stond niet alleen op de voorkant van de voetbalshirts, maar was ook de vaste autoleverancier van Manchester United en bovendien stond het logo van het merk op alle trainingskleding van de club. Manchester United gaat de komende periode nog wel op zoek naar een nieuwe sponsor voor de trainingskleding. Hiermee zou alsnog het verschil tussen het bedrag dat het van Chevrolet kreeg en de komende seizoenen van TeamViewer gesponsord krijgt, overbrugd kunnen worden.

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de deal. Richard Arnold, managing director bij Manchester United, reageert: ‘’We zijn enorm trots op dit partnership met één van de meest veelbelovende en dynamische softwarebedrijven wereldwijd. Het biedt ons extra mogelijkheden om te verbinden met onze fanbase van meer dan 1.1 miljard. We kijken er dan ook naar uit om samen te werken met TeamViewer en onze visie nog meer tot leven te brengen!’’

Ook Oliver Steil, Chief Executive Officer bij TeamViewer, reageert: ‘’We zijn erg blij met dit partnership. Het breidt onze merkpositionering uit en het helpt ons om ons uitgebreide portfolio van oplossingen wereldwijd tentoon te stellen. Met Manchester United en TeamViewer bundelen twee winnaars de krachten met elkaar samen. Samen als Team United kunnen we de fanbeleving in het Theatre of Dreams naar een hoger niveau tillen. We zijn enorm blij dat Manchester United ons heeft uitgekozen als partner in hun voortdurende technologiereis.’’

De nieuwe Manchester United voetbalshirts 2021-2022 zijn dus de eerste voetbalshirts die het logo van TeamViewer bevatten. Deze tenues worden pas na 1 juli officieel gelanceerd. Vanaf dan gaat de deal met TeamViewer officieel in en loopt het contract met Chevrolet af. Zodra de nieuwe tenues gelanceerd worden, hebben we in ieder geval weer nieuws!

Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Manchester United? Check het dan in deze SHOP of deze winkel. Directe levering!

Alle shirtsponsors Manchester United

Periode Merk
1982-2002 SHARP
2002-2006 Vodafone
2006-2010 AIG
2010-2014 AON
2014-2021 Chevrolet
2021-2026 TeamViewer