Supporters Bayern Munchen starten campagne voor terugkeer rood/witte voetbalshirts

De supporters van Bayern München zijn boos op adidas en zijn daarom een campagne gestart. De supporters zijn ontevreden over het design van de adidas voetbalshirts van de afgelopen seizoenen en willen terug naar de basis. Over de kleuren van het thuisshirt en uitshirt zijn de supporters niet te spreken. Men wil terug naar de basis en verwijzen daarbij naar de statuten van de club. In de eerste paragraaf van de statuten van Bayern München is namelijk opgenomen dat de clubkleuren van Bayern München rood en wit zijn en de supporters eisen dan ook de terugkeer van geheel rood/witte tenues. In de statuten is echter niet opgenomen dat de tenues ook geheel rood/wit moeten zijn.

Desalniettemin zijn de supporters onder de toepasselijke campagnenaam ‘’Paragraph 1’’’een offensief gestart voor de terugkeer van rood/witte tenues. Dit seizoen heeft Bayern München ook al geen geheel rood/wit thuisstenue. Het broekje van het Bayern München thuisshirt voor 2018-2019 is namelijk donker blauw en deze kleur komt ook terug in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de kousen. Gedurende een lange periode speelde Bayern overigens wel in geheel rood/witte tenues. Sinds de oprichting 1900 tot begin jaren ’90 had de club altijd rood/witte thuistenues. Daar is begi jaren’90 vanaf gestapt en sindsdien bevat het thuistenue ook andere kleuren. Dit tot grote teleurstelling van de supporters en zelfs van de spelers. Tijdens de huldiging van het kampioenschap in 2000 zette ex Ajacied Sammy Kuffour een speciaal lied in voor de terugkeer van rood/witte tenues. Het lied had de titel: ‘’Wir wollen rot-Weisse Trikots.’’

De supporters van Bayern München hebben inmiddels flyers en spandoeken gemaakt om de campagne kracht bij te zetten. Gaan de clubleiding en adidas in op de avances van de supporters? Wordt vervolgd in ieder geval!

Wil je het Bayern München voetbalshirt bestellen? Dat kan altijd in deze winkel!