SK Rapid Wien heeft in samenwerking met COPA een retro voetbalshirt ontworpen. Het Rapid Wien retro shirt met lange mouwen is gebaseerd op het voetbalshirt uit het seizoen 1956-1957. Rapid Wien was dé club in Oostenrijk welke het Oostenrijkse voetbal in de jaren '50 compleet domineerde. Een mooi retro shirt van COPA om deze successen opnieuw te beleven. Hieronder beschrijven we de geschiedenis en het design van het SK Rapid Wien shirt welke gebaseerd is op het shirt uit het seizoen 1956-1957.

Rapid Wien is een Oostenrijkse voetbalclub welke is opgericht in 1898 als Erster Wiener Arbeiter Fussball Club. Door de slechte resultaten werd er op 8 januari 1899 een crisisvergadering belegd en vanaf die dag werd de naam veranderd naar Sportklub Rapid. Hierdoor is deze datum de officiële oprichtingsdatum van de club, maar de resultaten werden niet beter. Na de opening van het nieuwe stadion in Rudolfsheim op 14 maart 1903 werden de resultaten langszaam iets beter. Het terrein was echter scheef en had een hoogteverschil van twee meter tussen het ene naar het andere doel en dit bleek een voordeel van de thuisploeg. In 1905 veranderde de clubkleuren naar groen en wit. In 1910 eindigde het huurverdrag voor het scheve Rapid-terrein en de club belandde in een crisis. Er kwam in Hutteldorf een nieuw stadion en er was plaats voor 4000 toeschouwers, de club zou hier 70 jaar blijven. In 1911-12 vond de allereerste officiële Oostenrijkse competitie plaats en bestond uit alleen maar clubs uit de hoofdstad Wenen. SK Rapied Wien mocht zich de eerste kampioen noemen van het keizerrijk Oostenrijk-Hongarije. Ook de eerste twee bekers in 1919 en 1920 schreef de club op zijn palmares.

In het seizoen 1956-1957 werd SK Rapid Wien kampioen van Oostenrijk en wist het team uit Wenen 100 doelpunten te maken. De ploeg bestond uit onder andere doelman Walter Zeman, Ernst Happel, Gerhard Hanappi en aanvoerder Robert Korner. Door het kampioenschap in het seizoen hiervoor mocht Rapid Wien deelnemen aan de Europacup I. In de Eerste ronde werd Rapid gekoppeld aan het grote Real Madrid (de latere winnaar). Bijna was Rapid Wien het struikelblok voor de Madrilenen. In de eerste wedstrijd was Real Madrid met 4-2 te sterk. In Oostenrijk won Rapid met 3-1. Bij gelijke aantal doelpunten moest er een derde westrijd gespeeld worden en deze werd door Real met 2-0 gewonnen.

SK Rapid Wien retro voetbalshirt 1956-1957

Het Rapid Wien retro shirt van COPA is gebaseerd op het shirt uit het succesvolle seizoen 1956-57. Dit shirt bevat een gemeleerde kleur groen en heeft lange mouwen. Ook is het Rapid Wien shirt voorzien van een ronde hals. Op de borst is in het wit een grote letter R aangebracht van Rapid. Het shirt is gemaakt van 100% flammé katoen.

Check hieronder de foto's van het unieke retro voetbalshirt van SK Rapid Wien welke door het merk COPA opnieuw is gelanceerd. Dit retro shirt is te koop voor € 49,95 in de sportfashion shop van Sportus.nl.

Koop het Rapid Wien retro shirt uit 1956-1957 hier... en geef hieronder je mening!

SK-Rapid -Wien -1956-1957-retro -shirt

756 Rapid Wien 6