Soms moeten wij wat dieper de Nederlandse regionen induiken om nieuws over voetbalshirts te hebben. Vandaag is er nieuws vanuit de Jupiler League en wel in Den Bosch, waar men erg inventief is geweest. De club biedt namelijk in samenwerking met shirtsponsor BrainWash bedrijven de kans om voor nog geen 1.000 euro shirtsponsor te worden van FC Den Bosch, van 1 februari 2011 tot en met 30 juni 2011. Bedrijven kunnen een certificaat kopen en krijgen daarvoor acht losse Businessclubkaarten, die gedurende het restant van het seizoen vrij te besteden zijn. Tevens maken zij met dit certificaat kans op het shirtsponsorschap van FC Den Bosch. Tot nu toe zijn er al 26 certificaten verkocht door FC Den Bosch.

 

Het bedrijf met het winnende certificaat zal vanaf 1 februari tot het einde van dit seizoen te bewonderen zijn op de voorzijde van het Bossche shirt, zowel bij thuis- als uitwedstrijden in de competitie als tijdens de eventuele duels in de Jupiler Play-Offs. In totaal gaat het dus om minimaal 13 wedstrijden. De shirtsponsor is daarmee verzekerd van exposure tijdens de samenvattingen op RTL 7 en Omroep Brabant en tijdens eventuele live uitzendingen op Eredivisie Live. Bedrijven die drie certificaten kopen, betalen er slechts twee. De actie van FC Den Bosch richt zich met name op de zakelijke markt, zowel op sponsors als op niet-sponsors. Ook groepen, zoals een ondernemersvereniging, businessclub of een bedrijventerrein, kunnen aan deze actie deelnemen.

 

FC Den Bosch was genoodzaakt tot deze actie, omdat het de financiële huishouding niet op orde heeft. Om deze reden is FC Den Bosch in categorie 1 geplaatst, wat betekent dat de club onder curatele staat bij de KNVB en op basis van een goedgekeurd plan van aanpak binnen drie jaar orde op financiële zaken te hebben gesteld. Zo niet, dan dreigt FC Den Bosch de licentie voor het spelen van betaald voetbal kwijt te raken. Om deze reden juichen wij inventieve sponsoracties als van FC Den Bosch en natuurlijk BrainWash toe. Niemand wil immers dat FC Den Bosch hetzelfde lot beschoren zal zijn als HFC Haarlem.