EINDHOVEN - Ajax-voetballer Edgar Davids, die zondagmiddag even boos werd op een ballenjongen van PSV, heeft zich vergist bij een poging het goed te maken.

De Ajacied gaf na de wedstrijd zijn shirt weg, maar dat deed hij per ongeluk aan de verkeerde ballenjongen, zo bleek later.

Davids sloeg na de 5-1 winst op PSV een vaderlijke arm om de schouder van een blond jongetje. ,,Sorry dat ik even boos op je was,’’ leek de Ajacied te willen zeggen. Davids trok zijn shirt uit en gaf hem aan Dennis Groen, jeugdspeler in PSV D1 en ballenjongen bij de topper in Eindhoven.

Het moment werd fraai vastgelegd door de camera’s van Tien, maar eigenlijk was het souvenir voor een ándere ballenjongen bedoeld. Want degene die het in de wedstrijd aan de stok kreeg met Davids, was Thomas Horsten, 13 jaar en bij PSV teamgenoot van Dennis Groen.

,,Ajax kreeg een vrije trap en ik gooide de bal naar Davids, maar iets te ver voor hem,’’ vertelt Thomas. ,,Hij gebaarde dat hij de bal in zijn voeten wilde hebben, om hem snel te kunnen nemen denk ik. Hij was even boos, daarna stak hij zijn duim naar me op. Op televisie werd gezegd dat ik huilde, maar dat is niet zo.’’

Toen Davids echter zag dat de ballenjongen schrok van de uitbrander, gaf hij direct na de wedstrijd zijn shirt weg. Alleen liep de Ajacied niet naar Thomas, maar naar de net iets blondere Dennis. ,,Davids vroeg of ik voor Ajax of PSV was,’’ vertelt Dennis, de kersverse eigenaar van het shirt. ,,Ik zei PSV. Maar toen vroeg hij of ik zijn shirt wilde hebben. Dat wilde ik wel.’’

Thuis in Deurne, stopte de moeder van Dennis het kledingstuk gistermiddag direct in de wasmachine. Vraag is nu wie het meeste recht heeft op het shirt. ,,Ik weet het goed gemaakt,’’ zegt David Endt, teammanager van Ajax. ,,Omdat het shirt eigenlijk voor Thomas was bedoeld, vind ik eigenlijk dat hij het moet krijgen. Als Dennis daar nou voor zorgt en het aan zijn teamgenoot geeft, dan sturen wij een nieuw shirt op. Dat lijkt me voor alle partijen het eerlijkst.

Bron: AD Sportwereld