20 maart 2020

Ronaldinho | Nu een boef, toen een held | T-Shirts populair

Ronaldinho is al weer een tijdje aan het brommen in een gevangenis in Paraguay wegens het gebruik van een vals paspoort bij binnenkomst in het land. De voormalige ster van Barcelona en Paris Saint Germain wilde daar een boek promoten. Het Braziliaanse paspoort van Ronaldo de Assis Moreira werd eerder ingenomen door een openstaande milieuboete. In afwachting van de strafzaak verblijft Ronaldinho momenteel in een gevangenis in de Paraguyaanse hoofdstad Asunción.

In diezelfde gevangenis vindt er deze week een vriendschappelijk zaalvoetbaltoernooi plaats en natuurlijk wilde iedereen Ronaldinho wel in zijn team. Toevallig of niet kwam de Braziliaanse ster een oude bekende tegen. Ook de zoon van de voormalige vicevoorzitter van de Paraguayaanse voetbalbond zit vast en Ronaldinho besloot dus bij het team van Karjallo aan te sluiten. Voorafgaande aan het toernooi werd nog wel een regel afgesproken. Ronaldinho mocht niet scoren. Dat deed hij stiekem toch. In de debuutwedstrijd van Ronaldinho scoorde hij vijf doelpunten en gaf hij zes assists, waardoor het team van ''Ronnie'' met 11-2 won. Hiermee maken we direct een mooi bruggetje naar het debuut van Ronaldo bij FC Barcelona. De Braziliaanse ster van weleer debuteerde op 28 juli 2003 bij Barcelona in een wedstrijd tegen Juventus. In deze wedstrijd wist hij nog niet het net te vinden. Dat deed hij twee dagen erna wel in een oefenwedstrijd tegen AC Milan. Het was de start van een vruchtbare periode bij Blaugrana. In 2004-2005 werd Barcelona kampioen van Spanje en in 2006 werd Ronaldinho opnieuw kampioen met Barcelona en werd bovendien beslag gelegd op de Champions League. Door verschillende blessures en een vormcrisis ging het hierna bergafwaarts met Ronaldinho. Het leverde hem in zijn laatste seizoen bij Barcelona zelfs een nieuwe bijnaam op: El Gordinho (de kleine dikke). In 2008 transfereerde hij naar AC Milan om in 2011 weer terug te keren naar Brazilië en voor Flamengo, Atlético Mineiro en Fluminense te spelen.

Ronaldinho kende zijn beste periode dus bij Barcelona. In 2005 werd hij zelfs uitgeroepen tot beste voetballers van Europa en de wereld! Dit tijden zijn voorbij. Het is helaas lastig om nog voetbalshirts van Ronaldinho uit deze periode te vinden. Gelukkig brengt het T-Shirt merk Retake een ode aan voetballers van weleer. Het merk heeft verschillende vette Ronaldinho t-shirts en hoodies in het assortiment. Zo heeft het merk een t-shirt met speciale Ronaldinho Old Skool print. Op dit Old Skool t-shirt prijkt een print van de aanvaller in de voetbalshirts van clubs waar hij gespeeld heeft. Een ander t-shirt van Retake heeft een print van Ronaldinho, geïnspireerd door het design van een stripboek. Deze t-shirts schijnen momenteel populair te zijn. Dat kan uiteraard niet los gezien worden van het feit dat Ronnie de afgelopen weken weer in het nieuws is.

Wil je Ronaldinho ook een hart onder de riem steken. Bestel je Ronaldinho t-shirt al vanaf € 24,95 in verschillende kleuren. Bestel je Ronaldinho T-Shirt direct in deze SHOP! 

Ronaldinho t-shirts

 

 

Gerelateerd nieuws