15 oktober 2020

Rapid Wien voetbalshirts 2020-2021

De Oostenrijkse voetbalclub Rapid Wien heeft haar nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2020-2021 officieel gelanceerd. Dit shirt is een speciaal Europa League wedstrijdshirt. Rapid Wien heeft zich geplaatst voor het Europese toernooi, tijdens de loting zijn de Oostenrijkers ingedeeld in poule B. Hierin nemen zij het op tegen Arsenal, Molde en Dundalk. Verantwoordelijk voor het design van het wedstrijdshirt is het Duitse sportmerk adidas. Nieuwsgierig naar het nieuwe thuistenue van Rapid Wien? Check de details hieronder!

Rapid Wien thuisshirt 2020-2021

Het nieuwe Europa League thuisshirt van Rapid Wien wordt gekenmerkt door de clubkleuren van de Oostenrijkse club. De body van het shirt is groen terwijl de mouwen van het shirt wit van kleur zijn. Het nieuwe tenue viert de overwinning van de club in de Mitropacup. 90 Jaar geleden wonnen de Oostenrijkers dit prestigieuze Europese toernooi. De Mitropacup wordt gezien als de voorganger van de Europa League. Het shirt is gebaseerd op het shirt dat de ploeg droeg tijdens de overwinning in 1930. Dit shirt lijkt erg op het op het groen/witte adidas Estro 19 template. Bij dit template hoort ook een ronde hals. Het adidas performance logo staat op de rechterborst. Deze is wit van kleur. Op de linkerkant van de borst prijkt het clubwapen van de Oostenrijkse club. Boven dit wapen prijken drie gouden sterren. Deze gouden sterren staan voor de kampioenschappen van Rapid Wien. In totaal is Rapid Wien al 32 keer landskampioen geworden. De laatste titel dateert echter al uit 2008. Een opvallendere prijs uit de prijzenkast van Rapid Wien, is de DFB-Pokal. In 1938 won de Oostenrijkse club de Duitse beker. Op het midden van het shirt staat de naam van de shirtsponsor. Dit is Wien Energie. Het logo van deze sponsor is oranje. Het nieuwe Europa League thuisshirt van Rapid Wien voor het seizoen 2020-2021 wordt gecompleteerd door een groene voetbalbroek en witte kousen. Ook hierop zijn de uitingen van de club en sponsoren terug te vinden.

Rapid Wien uitshirt 2020-2021

Het Rapid Wien uitshirt 2020-2021 wordt dit jaar gekenmerkt door de verticale navy blauw en rode banen. Aan de bovenkant van de rode banen zijn bovendien dunne, horizontale navy blauwe strepen verwerkt. De mouwen van het voetbalshirt zijn navy blauw met aan de onderkant een subtiele rode lijn. Verder bevat het voetbalshirt een V-hals met een rode lijn en staan de adidas strepen in het wit op de schouders. De logo's van de club, adidas en de hoofdsponsor staan op dezelfde plek als op het thuistenue. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje en de kousen zijn navy blauw met aan de bovenkant rode adidas stripes. Zoals bij alle tenues van adidas wordt ook bij het nieuwe tenue van Rapid Wien gebruik gemaakt van de adidas Climalite technologie. Deze zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden.

De nieuwe voetbalshirts van Rapid Wien zijn op dit moment alleen te bestellen inde webshop van de Oostenrijkse voetbalclub. Indien je op zoek bent naar andere voetbalshirts van deelnemende clubs aan de Europa League check DEZE WEBSHOP! Directe levering gegarandeerd!

Rapid Wien uitshirt 2020-2021