Het is eindelijk officieel. Vanaf 1 juli 2014 wordt PUMA de nieuwe teamkledingsponsor van Arsenal. Dit betekent dat Arsenal vanaf deze datum zeker de komende vijf jaar in voetbalshirts, tenues en trainingskleding van PUMA zal spelen en PUMA Nike vervangt als teamkledingsponsor. Nike verzorgde al vanaf 1994 de kleding en voetbalshirts van The Gunners. Het partnership tussen Arsenal en PUMA is de grootste deal ooit. Met welk bedrag het contract is gemoeid, is echter niet bekend. PUMA en Arsenal gaan samen in ieder geval zorgen voor nog meer innovatie in de performance sportkledingcollectie van PUMA. Beide partijen gaan wereldwijd strategisch samenwerken om zo gezamenlijk te zorgen voor groei in alle voetbalmarkten en maken hierbij gebruik van PUMA's wereldwijde verkoopnetwerk, internationale tours en geïntegreerde marketingactiviteiten. Door de samenwerking kan PUMA haar nieuwe performance producten tonen aan de indrukwekkende wereldwijde fanbase van Arsenal.

Door het verlengen en uitbreiden van haar relatie met de Italiaanse voetbalbond FIGC (Federazione Italiana Giuoco Calcio), het binnenhalen van Borussia Dortmund en het contracteren van sterspelers als Sergio Agüero, Cesc Fàbregas, Mario Balotelli, Radamel Falcao, Olivier Giroud en Yaya Touré, positioneert het voetbalmerk PUMA zich duidelijk als nummer drie voetbalmerk (na Adidas en Nike). Uiteraard zijn beide partijen verheugd met het partnership. Bjoern Gulden, directeur bij PUMA: "Al een aantal jaar is Arsenal een belangrijk strategisch doel voor PUMA. We zijn trots dat we deze samenwerking hebben gesloten met een voetbalclub van wereldformaat. Dit allemaal dankzij een duidelijke commerciële visie, een goede sportmarketingstrategie en het enorme enthousiasme binnen de PUMA organisatie. Voor PUMA is een nieuw tijdperk aangebroken en Arsenal biedt ons de kans om onze geloofwaardigheid als wereldwijd sportmerk te versterken. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat de plannen die we hebben liggen voor de activatie van ons partnership wereldwijd zal zorgen voor een enorme impact."

Ivan Gazidis, Chief Executive Officer bij voetbalclub Arsenal: "We zijn erg enthousiast over het partnership met PUMA, een bedrijf waarmee wij ons sterk verbonden voelen door de rijke voetbaltraditie van het sportmerk en het recordaantal innovaties dat ze geïntroduceerd hebben. Dit is een belangrijke stap vooruit voor Arsenal's ontwikkeling op en naast het veld." Wij zijn zeker benieuwd naar de nieuwe voetbalshirts, trainingspakken, trainingsshirts en andere Arsenal merchandising van PUMA. Eerder lekte er al een foto van het nieuwe Arsenal thuisshirt uit. Check de foto van Henry hieronder. Vanaf 1 juli kan je deze uiteraard kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

Arsenal

Arsenal Thuisshirt 2014-2015 (1)

Bron foto's:

 footyheadlines.com