13 februari 2018

Puma nieuwe kledingsponsor AC Milan vanaf 2018-2019

Vandaag is het nieuws officieel! Puma wordt vanaf het seizoen 2018-2019 de nieuwe kledingsponsor van AC Milan. Beide partijen tekenden een contract voor de lange termijn. In oktober maakten AC Milan en de huidige kledingsponsor adidas bekend dat ondanks er, ondanks het nog doorlopende contract, na ruim twintig jaar een einde komt aan het partnership tussen beide partijen. De deal tussen Puma en AC Milan werd op een speciale manier naar buiten gebracht. De Italiaanse rapper en AC Milan fan Ernia maakte namelijk een rap over de aankomende deal tussen Puma en de Rossoneri, waardoor het nieuws officieel werd!

Uiteraard hebben we een reactie van beide beide partijen. Bjorn Gulden, Chief Executive Officer bij Puma reageert: ''We zijn erg trots op het partnership met AC Milan. De club is één van de meest succesvolle clubs in de historie van het voetbal en heeft een grote supportersschare. Het team en de fans stralen echte voetbal spirit uit. Als je het mij vraagt is het voetbalshirt van Milan ook één van de meest iconische voetbalshirts die bestaat. We kijken uit naar het volgende hoofdstuk van deze legendarische voetbalclub, waarin Puma een belangrijke rol gaat spelen.'' 

Marco Fassone, directeur bij AC Milan, deelt dezelfde mening: ''Ik ben erg verheugd met de samenwerking met Puma. Met Puma delen wij dezelfde waarden en passie voor de sport en het voetbal. Puma is één van de grootste internationale merken en wij gaan met hen nauw samenwerkingen de komende seizoenen om onze verschillende nieuwe doelen te behalen, zowel op als buiten het veld.''

Puma was overigens nooit eerder kledingsponsor van de club. In de historie van de club waren dit namelijk adidas (1998-2018 en 1990-1993), Lotto (1994-1998), Kappa (1986-1990), Ginanni Rivera (1985-1986), Rolly Go (1984-1985), Ennerre (1982-1984) en Linea Milan (1981-1982). Volgens de geruchten sponsort Puma de club vanaf deze zomer jaarlijks een bedrag van tussen de  € 10 miljoen en €15 miljoen. Dat is wel  minder dan het bedrag dat adidas de Rossoneri jaarlijks schonk. Puma is momenteel overigens ook kledingsponsor van topclubs als Arsenal en Borussia Dortmund en van landen als Italië, Uruguay, Zwitserland en Senegal. Vanaf 2018-2019 is het merk bovendien kledingsponsor van Borussia Mönchengladbach en Olympique Marseille. 

We verwachten dat de nieuwe AC Milan voetbalshirts van Puma medio juli officieel worden gelanceerd door de Italiaanse club en kledingsponsor Puma. Vanaf 1 juli gaat het contract tussen beide partijen officieel in! Vanaf dan kan je het nieuwe voetbalshirt exclusief bestellen in deze winkel!