Portugese voetbalbond lanceert allereerste Portugal voetbalshirt 1921

De Portugese voetbalbond heeft vandaag een speciaal retro shirt gelanceerd. Helaas wordt dit special edition voetbalshirt niet door het Portugese elftal in één van de interlands gedragen. Het shirt is een eerbetoon aan het tenue dat het Portugese voetbalelftal droeg in de eerste interland die het ooit speelde. Dat is precies 100 jaar geleden. Op 18 december 1921 nam Portugal het in het Estadio Manzanares in Madrid op tegen Spanje, dat met 3-1 won van de Portugezen. De Portugese bond heeft een exacte kopie van het allereerste Portugal voetbalshirt opnieuw uitgebracht in een oplage van slechts 500 stuks.

Het allereerste Portugal voetbalshirt had een totaal andere kleur dan we vandaag de dag gewend zijn. Het Portugese voetbalelftal speelt nu in donkerrode voetbalshirts, maar de eerste interland speelde de ''Seleção das Quinas'' in een zwart voetbalshirt. Dit tenue werd gedragen door spelers als Carlos Vilar, Pedro Del Negro, Reis Gonçalves, Virgílio Paula, Plácido Duro en Júlio de Araújo. In die periode was het nog lastig om aan een voetbalshirt te komen en leende het Portugese voetbalelftal de tenues van Casa Pia Atlético Clube, een club uit Lissabon. Op deze tenues werd het logo van de Portugese bond geborduurd. Het vandaag gepresenteerde voetbalshirt ziet er vrijwel exact hetzelfde uit. Het voetbalshirt is zwart en bevat een open hals met opstaande kraag. De linkerborst van het Portugal retro shirt 1921 bevat een witte badge, waarin het logo van de Portugese voetbalbond, de Federação Portuguesa de Futebol (FPF) verwerkt is. Onder dit logo bevindt zich een gouden inscriptie: 1921-2021. Ook de binnenkant van de hals bevat nog een gouden tekst: ''Portugal Legends – 100 Anos.''

Dit voetbalshirt is niet door kledingsponsor Nike geproduceerd. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1997 de kledingsponsor van de nationale voetbalbond, maar is niet verantwoordelijk voor de productie van de retro voetbalshirts van het land. Wanneer je dit shirt bestelt, wordt deze geleverd met een certificaat van echtheid en een speciale retro bal. Bovendien is het shirt verpakt in een luxe cadeaubox. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het special edition Portugal retro voetbalshirt 1921.

Helaas kun je dit voetbalshirt alleen bestellen in de officiële fanshop van de Portugese voetbalbond. Ben je op zoek naar een ander Portugal retro shirt? Check dan de COPA retro voetbalshirts van het Portugese voetbalelftal in deze webshop! Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking. Directe levering. 

Portugal retro voetbalshirt 1921

 

Portugal retro voetbalshirt 1921