Evenals het nieuwe uitshirt van het Nederlands Elftal, is vandaag het nieuwe Portugal uitshirt door de Portugese voetbalbond en teamkledingsponsor Nike officieel gelanceerd. In dit voetbalshirt speelt Portugal de resterende uitwedstrijden ter voorbereiding op het EK in 2016. Dit zullen slechts een aantal kwalificatie- en oefenwedstrijden op vreemde bodem zijn. Tijdens de EK kwalificatie is Portugal ingedeeld in poule I met Denemarken, Albanië, Servië en Armenië. Na drie wedstrijden spelen, staat Portugal met zes punten op een tweede plek. Wanneer Portugal zich plaatst voor het EK van 2016 zal er volgend jaar rond deze tijd waarschijnlijk opnieuw een geheel nieuw uitshirt worden gelanceerd.

Het witte uitshirt met de blauw y-vormige kraag wordt ingeruild voor een zwart thuisshirt met accenten uit de Portugese vlag. Ook in de aanloop naar het WK van 2014 had Portugal een zwart uitshirt, welke destijds een groot kruis bevatte. Nu bevat het shirt twee brede flitsende banen over het midden van het shirt. Deze zijn geheel in stijl van de kleuren van de Portugese vlag en zijn rood en groen.  Deze flitsende banen over de borst staan volgens Nike bovendien voor de flair, attitude en techniek, die het Portugese voetbal kenmerkt. Deze banen geven het effect dat het lijkt alsof ze geschilderd zijn op het zwarte canvas van het nieuwe Portugal uitshirt.  De linker borst bevat het logo van de Portugese voetbalbond Federação Portuguesa de Futebol (FPF) en de andere borst bevat de swoosh van Nike in het rood. Verder bevat het voetbalshirt een zwarte v-hals met een klein zwart binnenstuk. De achterkant van de kraag is rood. De binnenkant van de kraag bevat de zogenaamde Order of Christ/Ordem Militar de Cristo . Dit kruis zagen we al terug op de vorige twee uitshirts van het Zuid-Europese land. Het  kruis heeft een symbolische functie. Het kruis is een verwijzing naar een nationaal symbool, die vroeger bevestigd was op de zeilen van Portugese schepen. Het feit dat het kruis diagonaal gescheiden is, is bovendien een verwijzing naar de ''Armillary Sphere'', welke al 500 jaar een nationaal symbool is van Portugal en ook terug te vinden is in de vlag van het land. Het nieuwe Portugal uittenue wordt gecompleteerd door een geheel zwart voetbalbroekje, waarop bovendien de logo's van de voetbalbond en Nike staan. De kousen zijn ook geheel zwart met een rode swoosh van Nike. De achterkant van de nieuwe Portugal uitshirts bevat een unieke bedrukking. Deze bedrukking is namelijk geïnspireerd op het lettertype die vroeger op de bewegwijzering gebruikt werd in Portugal. Deze bedrukking wordt gekenmerkt door de moderne en Art Deco stijl. Check hieronder de foto's van het nieuwe Portugal uitshirt 2015-2016. Dit voetbalshirt kan je nu direct kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de Portugal thuisshirts, retro shirts, t-shirts en andere Portugal merchandising. Inclusief officiële bedrukking van sterspeler Cristiano Ronaldo en 10% kortingKoop het hier... en geef hieronder je mening!

Portugal Uitshirt 2015-2016 (1)

Zwarte Portugal Uitshirts 2015-2016

Portugal Voetbalshirts 2015-2016

Extra informatie 
Uiteraard zijn de nieuwe Portugal uitshirts 2015-2016 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Portugal uitshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van Portugal coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele uittenue van Portugal is gemaakt van gerecycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron:
news.nike.com