2 juni 2017

Officiële adidas Bundesliga Torfabrik voetbal 2017-2018

De nieuwste Bundesliga voetbal van adidas is afgelopen week officieel bekend gemaakt door adidas en de Bundesliga. Met deze wedstrijdbal spelen de Bundesliga teams tijdens de wedstrijden in de competitie gedurende het seizoen 2017-2018. Dit is overigens de voorlopig laatste TORFABRIK Bundesliga voetbal van adidas. Vanaf het seizoen 2018-2019 verzorgt Derbystar het design en de productie van de officiële Bundesliga voetbal. Momenteel is Derbystar ook official ball supplier van de Eredivisie. Check hieronder alle details van de laatste adidas Bundesliga voetbal voor 2017-2018.

Kenmerken adidas TORFABRIK Bundesliga voetbal 2017-2018

De nieuwe Bundesliga adidas voetbal heeft opnieuw de naam TORFABRIK. De bal is dit seizoen weer overwegend wit en bevat het zogenaamde X design. Dit betekent dat de voetbal een aantal unieke panels bevat in een X design met het zogenaamde ''paint splash'' design. Deze X print is een combinatie van turquoise, zwart en geel.  Verder zijn de logo's van adidas en de Bundesliga op de bal verwerkt. 

Qua materialen en technieken heeft de bal dezelfde kenmerken als de bal die tijdens EURO 2016 gebruikt werd, de Beau Jeu voetbal van adidas of de Brazuca voetbal van 2014. We bespreken ze nog even kort. Allereerst heeft de adidas TORFABRIK 2017-2018 Bundesliga voetbal hetzelfde panel design als de Brazuca en Beau Jeu. Dit betekent dat de bal zes panels bevat in de vorm van een soort windmolens. Het meest karakteristieke aan de nieuwe Bundesliga voetbal zijn de kenmerken met betrekking tot de vlucht van de bal. De bal lijkt sneller dan ooit te voren en minder te fladderen dan voorgaande ballen van Adidas. Bovendien zijn er verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot de grip, het baloppervlak en de zichtbaarheid van de bal. De nieuwe Bundesliga voetbal heeft dus een perfecte vlucht, nauwkeurigheid en controle. De bal bestaat verder voor 83% uit TPU en 17% uit polyester. Daarnaast voldoet de bal uiteraard aan alle eisen die de FIFA aan een bal stelt als het gaat om omtrek, gewicht, stuiteren en wateropname. Check hieronder waar je de bal exclusief kan kopen!

adidas Bundesliga wedstrijdbal kopen

De nieuwe Bundesliga TORFABRIK voetbal voor 2017 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops. Dit kan in verschillende soorten en maten. De bal is namelijk te koop in maat 1, 2, 3, 4 en 5. Bovendien kan je de bal kopen in de officiële versie of de replica versie. De replica versie van de voetbal scoor je al vanaf € 19,95 en de officiële wedstrijdbal scoor je voor € 129,95. Directe levering en gratis verzending!

Koop de nieuwste Bundesliga bal in DEZE WINKEL

of in deze voetbalshop!