4 januari 2017

Oeganda voetbalshirts 2017-2018

De Africa Cup of Nations staat volgende week voor de deur en dat betekent dat verschillende Afrikaanse voetbalbonden en merken de shirts van de landenteams bekend maken, die deelnemen aan de Africa Cup of Nations van 2017. Afgelopen week zijn ook de nieuwe voetbalshirts van het nationale elftal van Oeganda officieel gelanceerd door de voetbalbond van het land en kledingsponsor Errea. Het land neemt voor het eerst sinds 1978 weer deel aan het toernooi. In dit shirt speelt Oeganda de wedstrijden tijdens de Africa Cup of Nations en de kwalifcatie- en oefewedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018. Tijdens de Afrika Cup of Nations van 2017 is het land ingedeeld in een poule met Ghana, Egypte en Mali. De Oegandese voetbalbond en Errea maakten tegelijkertijd een nieuw thuisshirt en uitshirt bekend. We bespreken ze hieronder!

Oeganda thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Oeganda thuisshirt voor 2017-2018 is geheel in stijl van de kleuren van de Oegandese vlag. Het shirt is overwegend rood en wordt gekenmerkt door de zwarte en gele accenten. Allereerst bevat de linkerkant van het shirt twee gele verticale banen. De bies aan de onderkant van de mouwen bevat zowel een zwarte als gele baan en aan de achterkant van de hals komen ook weer gele accenten terug. Verder is het nieuwe Oeganda shirt uitgerust met een witte y-hals. De rechter borst is uitgerust met het logo van de Italiaanse kledingsponsor Errea, terwijl de andere borst is uitgerust met het embleem van de nationale voetbalbond van Oeganda: FUFA (Federation of Uganda Football Federations). Het nieuwe tenue van ''the Cranes'' wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een rode strip. Op de shorts staan ook de logo's van de bond en Errea.

Oeganda uit shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Oeganda uitshirt voor 2017-2018 heeft hetzelfde template als het thuisshirt, maar is overwegend wit. De bies aan de onderkant van de mouwen is geheel in stijl van de vlag van het land en is zwart/geel/rood. De rechter zijkant van het shirt bevat een brede rode strip, terwijl de andere kant een brede zwarte strip bevat. De linkerkant van het shirt is uitgerust met twee verticale rode banen. De logo's van Errea en de nationale voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Ook dit shirt bevat een y-vormige hals, welke aan de achterkant rood is. Het uittenue wordt gecompleteerd door een wit broekje met aan de zijkanten een rode strip. De kousen zijn geheel wit.

Oeganda voetbalshirt en tenue kopen

Check hieronder de foto's van de voetbalshirts van de nummer 78 van de FIFA wereldranglijst. De nieuwe shirts van Oeganda kan je vanaf mid-januari kopen in de onderstaande shop, evenals fan t-shirts en retro shirts van het Afrikaanse land.

Scoor je Oeganda voetbalshirt in deze SHOP!