9 januari 2019

Noord Korea voetbalshirts 2019-2021

De laatste keer dat we de voetbalshirts van Noord Korea hebben besproken was in 2010. Toen deed het land namelijk mee aan het WK in Zuid Afrika. Sindsdien is er echter ook maar weinig veranderd aan het design van het voetbalshirt. De nationale voetbalbond of de regering van het land heeft sinds 2015 afscheid genomen van het Italiaanse sportmerk Legea en het lijkt er op dat het Noord Koreaanse elftal in merkloos voetbalshirt speelt, waarop alleen het logo van de voetbalbond is gedrukt. Sinds 2015 draagt het Aziatische land al deze tenues en dus ook tijdens de Azië Cup, welke momenteel plaats vindt in de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens het toernooi neemt Noord Korea het op tegen Qatar, Saoedi Arabië en Libanon. Waarschijnlijk worden deze tenues ook nog de komende jaren gedragen. Het is allemaal niet super spannend, toch bespreken we ze!


Het Noord Korea thuisshirt voor 2019-2020 is geheel rood en bevat een ronde hals met kleine opstaande kraag. Verder wordt het shirt gekenmerkt door de witte golven aan de zijkanten van het shirt. Ook een strip over de schouders en mouwen is wit. Bovendien hebben de tenues een witte bies. Op de linkerborst van het thuisshirt staat het logo van de Noord Koreaanse voetbalbond. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een rood broekje en rode kousen met witte details. Het Noord Korea uitshirt is vrijwel net zo saai als het thuisshirt. Dit shirt is wit met rode accenten. Deze komen terug in de golf aan de zijkanten, de bies aan de onderkant van de mouwen en de taping over de mouwen. Het uittenue heeft een wit broekje en witte kousen.

Check hieronder de afbeeldingen van de tenues. Deze voetbalshirts kan je (als daar al behoefte aan was) nergens bestellen. Ben je toch fan van het nationale elftal? Dan vind je in deze shop goedkope merchandising om het nationale team mee aan te moedigen!

Gerelateerd nieuws