6 februari 2007

Nike wil Adidas verjagen van Duitse voetbalshirt

Een revolutie in het Duitse voetbal? Nike doet met een megabod een poging zijn logo op het shirt van die Mannschaft te krijgen. Ten koste van Adidas.

De Duitse voetbalbond DFB heeft van Nike een bod van 600 miljoen euro ontvangen. Daarvoor wil het Amerikaanse sportmerk het Duitse elftal voor 8 jaar kleden. Een uiterst lucratieve deal voor de voetbalbond.
DFB-president Theo Zwanziger zei gisteren op een persconferentie, dat de huidige sponsorovereenkomst met Adidas éénzesde waard is van het Nike-aanbod.

Lukt het Nike om zijn logo op de shirts van die Mannschaft te krijgen, dan komt na ruim 50 jaar een einde aan het huwelijk tussen het Duitse elftal en Duitsland bekendste sportmerk.
Het huidige contract is nog wel twistpunt tussen de DFB en Adidas. Volgens de voetbalbond loopt het in 2010 af, maar volgens Adidas heeft het een looptijd tot 2014. Juristen buigen zich nu over de kwestie.
In 1954 voorzag Adi Dassler, toenmalig topman van Adidas, de Duitse voetballers van schoenen. Nieuw was, dat de kicksen schroefnoppen hadden. Hiermee konden de noppen worden aangepast aan de staat van het veld.
De sponsordeal is voor Adidas zeer succesvol geweest. Duitsland werd in de afgelopen 53 jaar 3 keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen.
Adidas zal ongetwijfeld David Beckham inzetten in zijn strijd op de Amerikaanse thuismarkt van Nike. Beckham, die onlangs een contract tekende bij de Los Angeles Galaxy, wordt gesponsored door Adidas.

Bron: FEM Business