7 februari 2017

Nieuwe kleurrijke COPA beanies

De komende dagen wordt het weer kouder en dat komt mooi uit! Het sportfashion merk COPA heeft weer twee nieuwe warme beanies aan het assortiment toegevoegd. De beanies zijn niet alleen warm, maar ook zeer kleurrijk. Beide COPA beanies zijn geïnspireerd door twee iconische en opvallende voetbalshirts. Zo is er een gekleurde Schmeichel beanie en een paarse Socrates beanie gebaseerd op het Fiorentina 1984-1985 shirt. De COPA mutsen zijn in het oog springende modellen en hiermee val je zeker op tussen de andere toeschouwers!

COPA heeft de inspiratie van de Peter Schmeichel beanie gehaald uit het keepersshirt welke Schmeichel in de jaren '90 droeg tijdens de interlands van Denemarken. Je vindt het een geweldig shirt of je haat het... Een tussenweg is er niet! De Schmeichel muts is in de kleuren blauw, geel en roze. Over deze kleuren is een zwart streepjespatroon aangebracht. Bovenop de COPA muts mag de zwarte pom uiteraard niet ontbreken. Op het zwart gedeelte is het logo van COPA aangebracht. Het heeft COPA aardig wat tijd en samples gekost om de Schmeichel beanie te produceren, maar het is aardig gelukt! Het keepersshirt waarop de beanie is onder andere bekend van de EK finale van 1992, waarin Denemarken verrassend de finale bereikte met een 'camping elftal'. In de finale won Denemarken met Schmeichel op het doel met 2-0 van Duitsland. De Duitsers stormden de hele wedstrijd op het doel van Peter Schmeichel, maar de doelman was niet te passeren.

Schmeichel COPA Beanie

De Sócrates beanie is geinspireerd op het Fiorentina voetbalshirt uit het seizoen 1984-1985. De Braziliaan Socrates speelde dit seizoen voor de Italiaanse club uit Florence. Dit paarse Fiorentina shirt wordt door velen gezien als één van de mooiste shirts uit de geschiedenis van het voetbal. Het paars en het rood is geen voor de hand liggende combinatie, maar deze combinatie heeft voor een betwistbaar mooi shirt gezorgd. Het Fiorentina shirt werd in die tijd geproduceerd door Ennerre en op de borst was er ruimte gemaakt voor hoofdsponsor Opel. De Socrates muts van COPA is uiteraard in het paars en bevat een dikke witte baan. Een leuk detail is de rode pom op de beanie. Het onderste gedeelte van de COPA muts is voorzien van de naam COPA.

Socrates COPA Beanie

Twee heerlijke kleurrijke en warme beanies van het merk COPA welke de inspiratie hebben gehaald uit de historie van het voetbal.

Check hieronder de foto's van de unieke beanies van COPA en bestel deze via de shop van Sportus.nl. Naast deze Schmeichel en Socrates beanies, zijn er nog andere mutsen te koop via deze shop.

Schmeichel -Muts -Zwart -COPA-Football

Socrates -Beanie -Purple -White -Red -purple -2887