7 november 2017

Inter Milan retro voetbalshirt 1929-1930

Het merk COPA Football heeft in samenwerking met voetbalclub Inter Milaan een nieuw retro shirt gelanceerd. Het Inter shirt is gebaseerd op het voetbalshirt uit het seizoen 1929-30. De samenwerking valt onder de officiële licentie van de Italiaanse club en het merk COPA. Vorig jaar werden we door COPA al getrakteerd op een aantal mooie retro shirts en een trainingsjack en ook dit retro shirt mag er weer zijn. Uiteraard in de bekende blauwe en zwarte strepen. Weer een heerlijk shirt voor de echte retro fan of de fan van de Nerazzurri! Check hieronder meer informatie over het Internazionale retro shirt van COPA.

Nu al enthousiast over het nieuwe Inter Milan 1929-1930 retro shirt? Scoor dit shirt in deze retro shop!

Als zoveel voetbalclubs heeft ook Internazionale of Inter in haar geschiedenis te maken gehad met enkele naamsveranderingen. De club was opgericht op 9 maart 1908 als Foot-Ball Club Internazionale. Na een schisma van de Milan Cricket and Football Club besloot een groep Italianen en Zwitsers een eigen club op te richten. De oprichters waren de heerschappij van de Italianen zat en wilden meer buitenlanders accepteren binnen de club, vandaar dat er ook werd gekozen voor de naam Internazionale. In 1928, tijdens het fascistische tijdperk, werd de club gedwongen op samen te gaan met Unione Sportiva Milanese en veranderde de naam naar Societa Sportiva Ambrosiana. In 1929 besloot de president van de club Oreste Simonetti de naam te veranderen in Associazione Sportiva Ambrosiana. De supporters van de club bleven in deze tijden het team altijd Inter noemen. In 1931 veranderde de naam weer naar Associazione Sportiva Ambrosiana-Inter. Na het einde van WWII kreeg de club haar originele naam terug, Internazionale.

Sinds het seizoen 1929-1930 bestaat de Serie A. Het eerste seizoen van de Serie A werd gewonnen door Inter Milan (Ambrosiana). Na 34 speelronden stond de club boven Genova 1893 en Juventus. Dit kampioenschap werd behaald door spelers als Rivolta, Gianfardoni, Degani, Allemandi, Viani. Maar de belangrijkste speler in deze periode was toch wel Giuseppe Meazza. Die in zijn eerste seizoen in de Serie A topscorer werd met 31 doelpunten. Het stadion van Internazionale zou later ook zijn naam krijgen.

Inter Milan retro shirt 1929-1930

Dit COPA retro shirt is gebaseerd op het succesvolle seizoen van Inter uit het seizoen 1929-1930. Het shirt dat onder andere werd gedragen door legende Giuseppe Meazza. Het shirt is uiteraard blauw met zwart gestreept en verder bevat het shirt een zwarte v-hals met zwarte biesjes. De linkerborst is voorzien van de badge welke er in die tijd op het shirt werd gedragen. De badge is rond en bevat onder andere het St. Ambrose kruis. Een gaaf en historisch retro shirt voor de echte Nerazzurri fan! 

Internazionale retro shirt kopen

Het nieuwe Inter Milan retro shirt van COPA kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shop. Het shirt heeft een prijs van € 59,95 en dan krijgt je er ook nog eens een luxe cadeaubox van het merk bij. COPA en Inter Milan hebben naast dit retro shirt nog meer shirts en jacks gelanceerd.

Scoor alle nieuwe Inter Milan retro shirts in deze vintage SHOP!