Hoewel het niet om voetbalshirts gaat, vinden wij het wel het vermelden waard. KNVB scheidsrechters Ed Janssen, Danny Makkelie en Kevin Blom presenteerden dinsdag het nieuwe scheidsrechterstenue voor 2011. De mouwen van het shirt zijn voorzien van het logo van juridisch dienstverlener en rechtsbijstandverzekeraar ARAG; sinds januari 2011 partner van de KNVB scheidsrechters. Samen met de KNVB werkt ARAG aan het bevorderen van fair play.

,,Wij zijn erg blij met ARAG als partner”, aldus Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB. ,,Voor de KNVB is het bevorderen van sportiviteit en respect op en rond de velden één van de speerpunten, ook voor onze scheidsrechters. ARAG voelt zich verbonden met deze missie. Bovendien sluit de pay-off van ARAG - goed voor elkaar – hier naadloos bij aan.”

 

Marc van Erven, directievoorzitter ARAG, zegt in een toelichting: ,,Sport en met name voetbal spreekt natuurlijk miljoenen mensen aan. Wij willen onze naam graag verbinden aan iets wat veel mensen aanspreekt, dicht bij onze eigen waarden staat en van positief maatschappelijk belang is. Zonder een scheidsrechter kan er geen voetbalwedstrijd worden gespeeld. Scheidsrechters passen de spelregels toe, zorgen voor fair play en het voorkómen en oplossen van conflicten op het veld. Voor een groot gedeelte komt dit overeen met wat wij in onze juridische dienstverlening doen."


 
,,Ook onze juristen moeten snel de situatie beoordelen, de regels kennen en toepassen en vervolgens beslissingen durven nemen. Ook wij willen graag problemen voorkómen en helpen oplossen. Wij streven naar een juridisch fair play. De symbolische waarde hiervan is het scheidsrechterstenue en het is ons een eer hierop te verschijnen.”

 

Bron:

knvb.nl