In 1999 bedachten een aantal die-hard Straatvoetballers een plan om een sportmerk te lanceren dat de wereld versteld zou doen staan. Dat sportmerk kreeg de naam MONTA. Het merk, waarvan Edgar Davids een van de bekendste grondleggers is, vond vanaf dat moment in Straatvoetbal eindelijk zijn soulmate en een wereldwijd podium. MONTA vertegenwoordigt de straat in al zijn verschijningsvormen: mode, cultuur, normen en waarden van ‘s werelds meest gespeelde sport op straat maken deel uit van MONTA. MONTA onderscheidt zich daarom duidelijk van de rest.

MONTA en Subside Sports hebben vanaf 1 mei de handen ineen geslagen en exploiteren gezamenlijk de MONTA shop via de website van Subside Sports. In de webshop van Subside Sports zijn recentelijk de nieuwste ballen toegevoegd: de Street Match Ball, de Monta Freestyler Ball & de Replica Ball. MONTA StreetMatch™ ballen zijn speciaal voor Straatvoetbal wedstrijden. StreetMatch™ ballen zijn uitgerust met een gevulde binnenbal die zorgt voor een LowBounceEffect. Alle StreetMatch ballen zijn exclusief bedekt met Raw Denim. Slijtage van Raw Denim verbetert de balprestatie en volgens velen wordt de bal ook mooier. Het rauwe Straatvoetbal zal je bal de look van een afgedragen en stoere jeans geven. Hoe meer slijtage, des te beter de grip, des te hoger het niveau van je skills. Dus ga naar buiten en slijt je StreetMatch bal.

 

Monta Street Match Ball

De Freestyle ballen hebben een fijner contact en een hoger bounce effect. Monta Freestyler™ ballen zijn niet altijd bedekt met een denim buitenlaag en hebben daarom een ander slijtage effect vergeleken met de StreetMatch™ ballen. Het is de bedoeling dat de Freestyler™ de grond zo min mogelijk raakt! De kunst van het Freestylen is dat de bal zo lang mogelijk in de lucht moet worden gehouden met vette combo’s. Dus hoe schoner jouw bal, des te beter jouw Freestyle skills.

 

Monta Freestyler Ball

De Replica ball is speciaal ontworpen als serieuze voorbereiding voordat je je aan een Straatvoetbal battle waagt. Onderzoek naar de mogelijkheden van het produceren van de ideale straatvoetbal heeft geleid tot een PVC versie van de originele StreetMatch™ bal. Geheel in lijn met het karakter van zijn voorganger, zijn deze ballen verkrijgbaar in verschillende “screaming colors”. De ideale partner dus om je skills snel naar een hoger niveau te brengen tijdens het trainen.

Monta Street Replica Ball

Wil je zelf ook  de mooiste trucjes doen met de MONTA ballen of schitteren in de nieuwe streetwear van MONTA, klik dan nu op deze link en koop het bij Subside Sports