7 juli 2014

Manchester United thuisshirt 2014-2015

Het nieuwe Manchester United thuisshirt 2014-2015 is officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de club. In deze voetbalshirts speelt het keurkorps van de nieuwbakken trainer Louis van Gaal de Premier League, FA Cup en League Cup thuiswedstrijden op Old Trafford in Manchester gedurende het seizoen 2014-2015. Eerder lekte het design van het voetbalshirt al uit. Dit blijkt ook daadwerkelijk het nieuwe shirt van de club te worden. Het nieuwe thuisshirt van Manchester United straalt de authentieke identiteit van de club uit met de rode, zwarte en witte kleuren, welke over de hele wereld herkend worden als de kleuren van Manchester United. Het voetbalshirt van United is overwegend rood en word gekenmerkt door de ronde kraag met daaromheen een witte band en een dunnere zwarte band. Deze zwarte band loopt in een kleine v naar beneden. Dit patroon is een verwijzing naar de voetbalshirts van Manchester United in de vroege jaren van de 20e eeuw.Voor het eerst in de geschiedenis van de club bevat het shirt bovendien een ribbed crew-neck design. Verder bevat de kraag een knoopje. In dit knoopje staat de naam van de club gegraveerd. Aan de binnenkant van de kraag staat een leus: "Youth, Courage, Greatness". Deze leus is een verwijzing naar het gedachtegoed van de club. De achterkant van het voetbalshirt is voorzien van een kleine duivel, welke afkomstig is vanuit het logo van Manchester United. Daaronder bevindt zich een v-design van rode banen, welke de scherpte van de club moeten representeren. De rechter borst bevat het logo van Nike en de andere borst bevat het logo van Manchester United. Op het midden van het voetbalshirt staat het logo van de nieuwe hoofdsponsor Chevrolet.

De sponsordeal kent een looptijd van 7 jaar. Het eerste seizoen krijgt de club zeventig miljoen dollar. Dat bedrag wordt vervolgens elk seizoen met ruim twee procent vermeerderd. De mouwen hebben het zelfde design als de kraag. Deze zijn aan de onderkant namelijk voorzien van een brede witte band met daaronder een dunnere zwarte lijn. Beide mouwen zijn bovendien voorzien van de Premier League badges. Het nieuwe Manchester United tenue wordt gecompleteerd door een geheel wit voetbalbroekje met daarop zowel het logo van Manchester United als het logo van Nike. De kousen zijn overwegend zwart met aan de bovenkant een rode band. Op de kousen staan zowel het logo van Nike als de initialen van de club: MUFC. Check hieronder de foto's van het nieuwe Manchester United thuisshirt 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe uitshirts, trainingsshirts, trainingspakken, N98 jackets, tenues en andere United merchandising. INCLUSIEF 10% KORTING en de mogelijkheid tot bedrukking van sterspelers als V. Persie, Fellaini, Rooney en Kagawa of een eigen naam en nummer!

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Manchester United Thuisshirt 2014-2015 (1)

Manchester United Thuisshirt 2015

Manchester United Thuisshirts 2014-2015

Manchester United Thuisshirt

Extra informatie
Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Manchester United voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van United coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Manchester United is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com