4 september 2017

Manchester United adidas Originals retro voetbalshirt 1990-1992

September is bij uitstek de retro maand! Na de lancering van de voetbalshirts voor het nieuwe seizoen is de perfecte gelegenheid om even tijd te nemen, terug te kijken en dus ook iconische voetbalshirts van vroeger opnieuw uit te brengen. Dat heeft adidas ook gedaan. Voor alle grote clubs uit haar portfolio, zoals Juventus, Real Madrid, Bayern München en nu ook Manchester United heeft het merk onder het label adidas Originals weer een unieke collectie voor 2017-2018 gelanceerd. Onderdeel van de nieuwe United collectie is een retro voetbalshirt, geïnspireerd door het uitshirt van de periode 1990-1992. Check hieronder de details van het nieuwe adi Originals Manchester United retro shirt.

Na het winnen van de Europa Cup I in 1968 had de Engelse geen Europese prijzen meer gepakt. Dit veranderde in 1991. In het seizoen 1990-1991 werd in de Kuip in Rotterdam beslag gelegd op de Europa Cup II, de Europa Cup voor bekerwinnaars. Manchester United nam het in deze wedstrijd op tegen Barcelona en won deze finale met 2-1 door twee doelpunten van Mark Hughes. Voor Barcelona scoorde overigens Ronald Koeman. Andere sterspelers van United waren Denis Irwin, Bruce, Pallister, Robson, Ince en Sharpe. Een jaar erna won United de League Cup en in 1993 werden ''The Mancunians'' voor het eerst na 26 jaar weer kampioen.

Het nieuwe adidas Originals shirt is geïnspireerd door het voetbalshirt van deze periode. Het nieuwe adi Originals shirt is echter rood en wordt gekenmerkt door de all-over print over de voor- en achterkant van het shirt. Deze all-over print, het zogenaamde Azteeks design, staat ook op het huidige Manchester United uitshirt van 2017-2018. Verder bevat het fel rode shirt een v-hals en staan op de schouders en mouwen fel rode adidas strepen in een speciaal vlak. Op de borst prijken ook de logo's van adidas en de club. Het adi logo is het logo dat nu als logo voor adidas Originals gebruikt wordt en de trefoil genoemd wordt. Dit was het adidas logo van 1971 tot 1997. Zowel het logo van de club als het adidas logo zijn monochroom, wat betekent dat deze dezelfde kleur hebben als het shirt. Deze hebben echter een iets donkerdere tint fel rood. Verder staat het logo van de sponsor van destijds, SHARP, op het midden van het retro shirt. Sharp Electronics was van 1982 tot 2000 hoofdsponsor van de Premier League club en adidas was in de periode 1980-1992 kledingsponsor van de club die haar thuiswedstrijden speelt op Old Trafford.

Het nieuwe Manchester United adidas Originals 1992 shirt kan je alleen voor volwassenen kopen. Dat kan in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Dit shirt heeft een prijs van € 64,95. Wil je andere producten van de club kopen, check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor de nieuwe adidas Originals Manchester United collectie in deze winkel!