Mali voetbalshirts 2019-2020

De nieuwe Mali voetbalshirts voor 2019-2020 zijn gelanceerd door kledingsponsor Airness en de voetbalbond van het land. In deze nieuwe tenues speelt Mali de Afrika Cup wedstrijden en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 gedurende 2019-2020. Mali heeft zich dus geplaatst voor de Afrika Cup. Het toernooi vindt deze zomer van 21 juni tot 19 juli plaats in Egypte. Zoals altijd heeft het tenue van het Malinese voetbalelftal een opvallend design.

Het voetbalshirt van Mali is overwegend wit en bevat een all-over camouflage print in het zilver over het shirt. Verder wordt het tenue gekenmerkt door de afbeelding van een adelaar op de borst. Deze adelaar is overwegend groen met aan de zijkanten groene, gele, en rode banen. Dit zijn de kleuren van de vlag van het land. De adelaar verwijst naar de bijnaam van het Malinese voetbalelftal: ''Les Aigles.'' De kleuren van de vlag van het land zijn ook te vinden aan de achterkant van de hals. De rechter schouder bevat het logo van het Afrikaanse sportmerk Airness en de linker borst is uitgerust met het embleem van de Malinese voetbalbond, de Fédération Malienne de Football (FMF). De binnenkant van de hals is uitgerust met een speciale tekst: Un Peuple, Un But, Une Foi.” Dit betreft een deel van het volkslied van het land en betekent: ''Één volk, één doel, één geloof.'' Het nieuwe tenue van Mali wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen en deze bevatten ook weer details uit de vlag van het land.

Check hieronder nog een afbeelding van het nieuwe tenue dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Marega, Traoré, Diaby, Coulibaly, Samassékou, Yatabaré, Bissouma en andere sterren.

De nieuwe Mali voetbalshirts kun je vanaf medio mei bestellen in deze winkel! Directe levering!

Gerelateerd nieuws