30 maart 2021

Madagaskar voetbalshirts 2021-2022

De nationale voetbalbond van Madagaskar en kledingsponsor Macron hebben de nieuwe Madagaskar voetbalshirts 2021-2022 gepresenteerd. In deze tenues speelt het Malagassisch voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK in 2021-2022. In een poule met Benin, Democratische Republiek Congo en Tanzania strijdt Madagaskar om een plek in de volgende ronde van de kwalificatie. De voetbalbond en Macron lanceerden zowel een nieuw thuisshirt, als een uitshirt en 3e shirt. Deze drie voetbalshirts hebben hetzelfde template.

Madagascar thuisshirt 2021-2022

Het nieuwe Madagaskar thuisshirt 2021-2022 is geheel groen en bevat een half-om half design. De rechterkant is donkergroen en de andere kant lichter groen. De overgang van deze kleuren vindt plaats door middel van een speciaal effect van flitsende strepen. Dit design is geïnspireerd door de vacht van een ''Barea'' of zeboe. Naast de hals bevinden zich twee ovale vormen, welke de ogen van de zeboe moeten voorstellen. De zeboe is het nationale dier van het Afrikaanse land en is ook de bijnaam van het nationale elftal. Het tenue bevat een witte y-hals met een rood binnenstuk. Ook de band aan de onderkant van de mouwen is rood. Op de rechterborst prijkt het logo van Macron en het logo van het Italiaanse sportmerk is ook weer verwerkt op beide mouwen. De linkerborst bevat de badge van de Malagassische voetbalbond, de Fédération Malagasy de Football (FMF). In de nek op de achterzijde van het tenue is het wapen (de coat of arms) van het land verwerkt, alsook de naam van het land. Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een groen voetbalbroekje en groene kousen met rode accenten.

Madagascar uitshirts 2021-2022

Het Madagaskar uitshirt 2021-2022 heeft hetzelfde template als het thuisshirt, maar is dan rood. De rechterkant van het tenue heeft een donkerdere tint rood dan de andere kant. Ook dit voetbalshirt is uitgerust met een witte y-hals en bevat een groen binnengedeelte. Daarnaast is de achterkant van de hals groenen geldt dit ook voor de band aan de onderkant van de mouwen. De logo's van Macron en de voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuistenue. Dit is ook het geval met de details op de achterzijde van het tenue. Een rood voetbalbroekje en rode kousen completeren het uittenue van Madagaskar. Ook het alternatieve uittenue of 3e shirt van het Afrikaanse land heeft hetzelfde template als het thuisshirt en uitshirt. Dit voetbalshirt is wit met een rode hals en een groene band aan de onderkant van de mouwen. Het broekje en de kousen van dit tenue zijn wit.

Alle tenues van Macron zijn standaard uitgerust met de mPerformance technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de tenues, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Nomenjanahary, Andrianantenaina en nog meer spelers.

De nieuwe tenues van Madagaskar kun je vooralsnog niet bestellen. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt of een hoodie? Check het dan in deze fanshop! 

Madagaskar thuisshirt 2021-2022

Madagaskar thuisshirt 2021-2022

Gerelateerd nieuws