Macron nieuwe kledingsponsor Botev Plovdiv vanaf 2022-2023

Macron is vanaf het seizoen 2022-2023 de nieuwe kledingsponsor van de Bulgaarse voetbalclub Botev Plovdiv. Het Italiaanse sportmerk neemt het stokje over van Uhlsport, dat de afgelopen seizoenen de tenues van de oudste club van Bulgarije verzorgde. Botev Plovdiv is in 1912 opgericht en viert dit jaar het 110 jarig jubileum. De club werd op 11 maart 1912 opgericht door de Bulgaarse held Hristo Botev. Sinds de oprichting van de club werd het twee keer kampioen (1929 en 1967), won het drie keer de beker (1962, 1981 en 2017) en één keer de Bulgaarse Supercup (2017).

Macron en Botev Plovdiv werken momenteel al samen aan de voetbalshirts en trainingskleding van komend seizoen. Deze collectie bevat ook voetbalshirts ter ere van het 110 jarig bestaan van de club. De tenues worden uiteraard gekenmerkt door typische kwaliteit, technische details en innovatie, die het Italiaanse sportmerk kenmerken. Bovendien zijn de nieuwe tenues uitgerust met verfijnde en gepersonaliseerde graphics, geïnspireerd door de geschiedenis, traditie en symbolen van de Bulgaarse club. Francesco Ventura, Area Manager van Macron, reageert blij op de deal met de Bulgaarse club: ''We zijn verheugd om deze samenwerking met PFC Botev Plovdiv aan te gaan. Het is een mooie club met een rijke geschiedenis. Ons pad begint met de viering van het 110 jarig jubileum. Dit geeft ons extra stimulans om tenues te ontwikkelen, die de historie en traditie van de club uitstralen. We zijn er zeker van dat de nieuwe voetbalshirts populair worden bij de supporters, omdat deze perfect passen bij hun clubliefde en de clubkleuren.''

Macron is vanaf komend seizoen ook de kledingsponsor van SC Heerenveen en FC Eindhoven. Bovendien verzorgt het Italiaanse sportmerk de voetbalshirts van clubs als Sampdoria, Udinese, FC Nantes, Real Sociedad, OGC Nice, Cadiz en tal van andere clubs. We verwachten dat de nieuwe Botev Plovdiv voetbalshirts begin juli door de club en Macron gelanceerd worden. Dan hebben we meer nieuws! Wil je een voetbalshirt van Macron bestellen? Check het dan in de Macron webshop!