Dit is het Lierse SK retro voetbalshirt 1996-1997

COPA Football heeft weer een Belgische voetbalclub toe kunnen voegen aan het portfolio! Het Nederlandse retro sportmerk is namelijk een samenwerking aangegaan met Lierse SK en heeft het Lierse SK voetbalshirt van het seizoen 1996-1997 opnieuw gelanceerd. Met spelers als Bob Peeters, Philip Haagdoren en de Braziliaan Zelfilho werd Lierse SK onder leiding van van trainer Eric Gerets voor de vierde keer in de historie van de club kampioen van België.

Tijdens het seizoen 1996-1997 was het relatief onbekende sportmerk ABM nog de kledingsponsor van Lierse SK. Het logo van het sportmerk is het enige dat ontbreekt op de re-release van het Lierse SK voetbalshirt 1996-1997. Verder ziet het voetbalshirt er exact hetzelfde uit. Het Lierse SK retro voetbalshirt is natuurlijk overwegend geel met zwarte accenten. In de beginjaren van de club speelde Lierse SK in verschillende tenues zonder een vastgesteld shirtontwerp. Het was pas later, in de jaren 1920, dat het eerste herkenbare voetbalshirt werd geïntroduceerd. Het oorspronkelijke voetbalshirt van Lierse SK bestond uit een geel shirt met zwarte verticale strepen. Deze kleuren werden gekozen omdat ze overeenkwamen met de kleuren van de stad Lier, waar de club was gevestigd. Het gele shirt symboliseerde de welvarendheid van de stad, terwijl de zwarte strepen een vleugje elegantie toevoegden aan het ontwerp. De elegantie van het Lierse SK retro voetbalshirt komt met name terug in de polokraag van het voetbalshirt. Deze is zwart met witte lijnen en daartussen een patroon van gele ringen. Dit patroon komt ook weer terug in de band aan de onderkant van de lange mouwen. De mouwen bevatten bovendien een brede, zwarte taping, geflankeerd door dunnere witte lijnen. De linkerborst is uitgerust met het clublogo, terwijl het logo van DAEWOO op het midden van het voetbalshirt staat. Het automerk was tijdens het seizoen 1996-1997 de shirtsponsor van Lierse SK.

  • 100 polyester
  • Verpakt in een luxe cadeaubox
  • Geproduceerd in Europa
  • Geïnspireerd door het voetbalshirt van 1996-1997

Het COPA Football Lierse SK retro voetbalshirt 1996-1997 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL) heeft het voetbalshirt een prijs van € 69,95. In deze winkels kun je het voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Dit is het Lierse SK retro voetbalshirt 1996-1997
Dit is het Lierse SK retro voetbalshirt 1996-1997

Gerelateerd nieuws