8 september 2018

Letland voetbalshirts 2018-2020

De voetbalbond van Letland en adidas hebben de nieuwe voetbalshirts voor de periode 2018-2020 officieel gepresenteerd. Deze nieuwe shirts draagt het Letse voetbalelftal tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 en de UEFA Nations League wedstrijden. Letland neemt het in de nieuwe Europese competitie op tegen Andorra, Kazachstan en Georgië. Adidas is de kledingsponsor van de Letten en presenteerde tegelijkertijd een nieuw thuisshirt en uitshirt voor het land van bondscoach Paatelainen.

Letland thuisshirt 2018-2019

Waar veel kleine landen zich aangesloten hebben bij het UEFA Kit Assistence Scheme, is de Letse voetbalbond adidas trouw gebleven. Veel van de kleinere Europese landen als Luxemburg, Andorra, Liechtenstein en Armenië worden sinds dit jaar als onderdeel van dit programma van de UEFA door Macron gesponsord. Beide nieuwe tenues van Letland zijn gebaseerd op een template van adidas. Dit betreft echter een template van vorig seizoen, het adidas Tiro 17 template. Dit betekent dat het shirt een vrij simpel design heeft. Het thuisshirt is bordeaux rood en bevat een v-hals. Rondom de v-hals zijn wat tekens van het land aangebracht en deze komen ook weer terug op de achterkant van het tenue. De drie adidas strepen staan in het wit op de zijkanten van het shirt en op de borst prijken de logo’s van adidas en de nationale bond, de LFF (Latvijas Futbola federācija). Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een bordeaux rood broekje en bordeaux rode kousen met witte adidas stripes.

Letland uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Letland voor 2018-2019 heeft hetzelfde template en is wit met bordeaux rode accenten. De drie strepen van adidas zijn zowel op het broekje als op het shirt en de kousen rood. De broekjes en kousen zijn verder geheel wit. De logo’s van de voetbalbond en adidas staan op alle items op dezelfde plek als op het thuistenue, evenals het reliëf design.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe tenues die vanaf nu gedragen worden door sterren als Gorkss, Sabala, Zjuzins, Gabovs, Maksimenko en andere sterren.

Letland voetbalshirt bestellen

Het nieuwe tenue van het Letse elftal kan je vooralsnog nergens bestellen! Wil je het elftal aanmoedigen in een fan t-shirt? Check het exclusief in deze winkel!