KRC Genk voetbalshirts 2022-2023

KRC Genk en kledingsponsor Nike hebben vandaag de nieuwe KRC Genk voetbalshirts 2022-2023 gepresenteerd. In deze nieuwe tenues speelt de Belgische club de Jupiler Pro League en bekerwedstrijden gedurende het seizoen 2022-2023. Vorig seizoen eindigde KRC Genk op de achtste plek in de Belgische competitie. Ook dit jaar is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de KRC Genk voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk is sinds medio 2009 kledingsponsor van de club en vorig jaar werd dit contract tot medio 2026 verlengd.

KRC Genk thuisshirt 2022-2023

Het KRC Genk thuisshirt 2022-2023 is onder andere door de supporters ontworpen. Het voetbalshirt is weer overwegend blauw en bevat een design van dunne verticale lichtblauwe banen, geïnspireerd door de banen uit het officiële clublogo. Alleen op het midden van het tenue bevinden deze banen zich niet. Verder bevat het thuistenue witte accenten. De ronde hals, de band aan de onderkant van de mouwen en de band aan de zijkanten van het tenue zijn wit. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike en de linkerborst bevat de badge van de club. Hoofdsponsor BeoBank staat op het midden van het tenue en boven het logo van Nike staat het logo van ITZU. Het KRC Genk thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje, waarop de logo’s van Nike, de club en Cegeka staan. De kousen zijn volledig blauw.

KRC Genk uitshirt 2022-2023

Niet alleen het thuisshirt, ook het nieuwe uitshirt van de club is officieel gelanceerd. Het nieuwe uittricot is volledig wit van kleur, met uitzondering van de Swoosh, het logo van Nike op de rechterborst en het logo van KRC Genk op de linkerborst. Boven het logo van het Amerikaanse sportmerk is ook de naam van ITZU terug te vinden. Hoofdsponsor van de Belgische club is BEOBANK. Deze naam staat op de buik van het shirt. Het nieuwe uitshirt is gebaseerd op het Park VII template van Nike. Dit template wordt gekenmerkt door de strakke ronde hals waarmee het shirt is uitgerust. Het uittenue is volledig wit ook de broek en de kousen van het tenue zijn wit van kleur. Hierop zijn wel de uitingen van KRC Genk en kledingsponsor Nike terug te vinden.

Zoals alle Nike tenues zijn de KRC Genk voetbalshirts 2022-2023 uitgerust met de Nike Dri Fit technologie. Dit systeem is in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe KRC Genk voetbalshirts, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Ito, Arteaga, Bongonda en nog meer spelers. Bestel je KRC Genk voetbalshirt direct in de officiële fanshop! 

KRC Genk thuisshirt 2022-2023

KRC Genk thuisshirt 2022-2023