Kappa lanceert met LC23 special edition SSC Bari voetbalshirts

Kappa heeft in samenwerking met de Italiaanse designer Leonardo Colacicco (LC23) special edition SSC Bari voetbalshirts gelanceerd. Bari speelt momenteel in de Serie C (derde niveau van Italië), maar mag met recht zeggen dat het nu één van de meest speciale voetbalshirts van Italië heeft. De nieuwe SSC Bari voetbalshirts worden voor het eerst gedragen in de derby tegen Fidelis Andria op 27 maart in het San Nicola Stadion in Bari.

De nieuwe SSC Bari X Kappa X SSC Bari collectie is doordrenkt van geschiedenis, oude gebruiken, de clubcultuur en een vleugje zeevaarttraditie. Daarnaast zijn de voetbalshirts uit de special edition collectie van SSC Bari geïnspireerd door de twee andere symbolen. De octopus is sinds jaar en dag het symbool van de stad Bari. Sinds de jaren '70 heeft SSC Bari de bijnaam ''La Bari'' en nog steeds wordt de club zo genoemd door de fanatieke aanhang. Het SSC Bari LC23 thuisshirt wordt gekenmerkt door de rode en witte verticale banen en bevat een all-over print van een octopus. Verder bevat het voetbalshirt een zwarte retro kraag met daaronder een vlak met de bijnaam van de club: La Bari. De schouders en mouwen zijn uitgerust met een witte retro taping met daarin het logo van Kappa. Het logo van het Italiaanse sportmerk prijkt ook op de rechterborst en de linkerborst bevat een speciaal clublogo. Dit betreft een logo van de kop van een haan en is een verwijzing naar het clublogo van de jaren '90, ontworpen door Piero Gratton. Gratton was in de jaren '70 ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de iconische Lupetto badge op de AS Roma retro voetbalshirts.

Het SSC Bari X LC23 X Kappa keepersshirt is turquoise en bevat dezelfde all-over print van de tentakels van een octopus als all-over print op het voetbalshirt. Ook dit voetbalshirt bevat een gevouwen retro kraag met daaronder de bijnaam van de club: LA Bari. Het keepersshirt is daarnaast ook uitgerust met een retro taping op de mouwen. Dit keeperstenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en turquoise/wit gestreepte kousen. Op de kousen prijkt ook weer de bijnaam van de club. Kappa en Leonardo Colacicco (LC23) hebben ook speciale warming-up shirts ontworpen. Deze trainingsshirts hebben hetzelfde template als het keeperstenue, maar de print van de octopus op dit voetbalshirt is een combinatie van roze, wit en zwart. Op dit voetbalshirt prijkt de naam van de club in een sierlijk lettertype op de borst. Het warming-up shirt is verder uitgerust met een ronde hals en de retro taping op de schouders ontbreekt.

De SSC Bari X LC23 X Kappa collectie betreft een limited collection. Van alle items zijn slechts 1000 items geproduceerd. Mocht je één van deze pareltjes willen bestellen, dan moet je er snel bij zijn! Helaas zijn de voetbalshirts alleen beschikbaar in de officiële fanshop van de club. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts van dit seizoen? Check het in deze fanshop! 

Kappa SSC Bari LC23 voetbalshirt

 

Kappa LC23 SSC Bari voetbalshirts

 

Kappa LC23 SSC Bari voetbalshirts

 

Kappa SSC Bari LC23 voetbalshirts

 

SSC Bari Kappa LC23 voetbalshirts

Gerelateerd nieuws