Het nieuwe Inter Milan thuisshirt 2015-2016 is vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor Nike en de Italiaanse voetbalclub. Eerder lekte het design van het nieuwe shirt al uit. Dit blijkt ook daadwerkelijk het design van het nieuwe Inter Milan voetbalshirt te worden. In dit voetbalshirt speelt Inter Milan de Serie A en Coppa Italia thuiswedstrijden in het Giueseppe Meazza Stadion in Milaan gedurende 2015-2016. Omdat Inter Milan tijdens het seizoen als achtste is geëindigd, speelt het komend seizoen geen Europees voetbal. Het nieuwe voetbalshirt van Inter Milan staat geheel in het teken van de UEFA Cup winst in het seizoen 1990-1991. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Inter Milan de UEFA Cup won. Destijds werd de UEFA Cup finale verspreid over twee wedstrijden. In de finale nam Inter Milan het op tegen een andere Italiaanse club: AS Roma. Inter Milan won de thuiswedstrijd met 2-0 door doelpunten van Matthaus en Berti. De uitwedstrijd werd met 1-0 verloren, waardoor Inter Milan sinds de succesvolle jaren '60 eindelijk weer eens een Europese prijs won. Het betekende bovendien de opmaat naar meer successen. Ook in 1993-1994 en 1997-1998 won Inter Milan de UEFA Cup.

Inter Milan thuistenue 2015-2016

Het nieuwe thuisshirt van Inter Milan voor 2015-2016 is gebaseerd op het thuisshirt van 1990-1991 en wordt zoals altijd gekenmerkt door de verticale zwarte en blauwe banen over het shirt. De voorkant van het voetbalshirt bevat vijf verticale zwarte banen en vier blauwe banen. Ook de mouwen hebben dit design. Verder is het nieuwe Inter Milan voetbalshirt voorzien van een klassieke polo kraag met v-hals welke zowel zwarte als blauwe accenten bevat. Hiermee is ook de kraag van het shirt geheel in stijl van het voetbalshirt van het seizoen 1990-1991. Verder bevat het nieuwe thuisshirt een blauwe strip over de zijkanten, welke bovendien doorloopt over de voetbalbroekjes van het Inter Milan thuistenue 2015-2016. De rechter borst is uitgerust met het logo van kledingsponsor Nike. Het Amerikaanse sportmerk is al sinds 1998 kledingsponsor van de Italiaanse club en zal dit tot in ieder geval 2018 blijven. De andere borst bevat het logo van de club. Boven dit logo prijkt een gouden kampioensster. Deze ster verwijst naar de meer dan 10 (18) behaalde Serie A kampioenschappen van de club. Hoofdsponsor Pirelli staat al sinds 1995 op de voetbalshirts van de club, zo ook dit jaar. Het nieuwe Inter Milan tenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met aan weerszijden een blauwe strip. Bovendien staan de logo's van de club en Nike op de shorts. De sokken van het nieuwe tenue zijn zwart met aan de achterkant blauwe driehoeken. De naam van de club (INTER) en het logo van Nike staan ook op de sokken. Check hieronder de foto's van het nieuwe Inter Milan thuisshirt 2015-2016.

Inter Milan thuistenue 2015-2016 kopen

Het nieuwe Inter Milan thuisshirt 2015-2016 kan je zowel voor kinderen als volwassenen kopen. De prijs van het shirt voor kinderen is € 65- € 70 en de prijs van het shirt in volwassen maten is € 80 - € 85,-. Check waar het shirt beschikbaar is in de shops hieronder! Check daar ook de mogelijkheid tot officiële bedrukking van sterren als Icardi, Shaqiri, Santon, Podolski en Nagatomo of een eigen naam en nummer. Check ook het overzicht met beschikbare Inter Milan producten hiernaast. Directe levering en gratis verzending!



Koop het nieuwste Inter Milan voetbalshirt in de online Inter Milan voetbalshop
of in de officiële Inter Milan shop van Nike!

Inter -milan -thuisshirt -2015-2016

Inter -thuisshirt -2015-2106

Inter -Milan -voetbalshirts -2015-2016

Extra informatie Inter Milan voetbalshirts 2015-2016
De Inter Milan Nike voetbalshirts voor het seizoen 2015-2016 zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron:
 news.nike.com