30 november 2017

Inter Milan retro voetbalshirts 1989-1990

Sinds 2016 hebben het Nederlandse vintage merk COPA Football en Internazionale een unieke samenwerking. Waar Nike verantwoordelijk is voor de tenues waarin de Italiaanse club haar wedstrijden speelt, hebben Copa en Inter een samenwerking als het gaat om het lanceren van retro shirts. Beide partijen hebben deze week opnieuw een unieke collectie gelanceerd van retro voetbalshirts en retro jacks. De shirts van het seizoen 1989-1990 zijn door Copa opnieuw uitgebracht. Zowel het nieuwe thuisshirt als het nieuwe uitshirt van dit seizoen zijn in een nieuw jasje gestoken. Lees hieronder meer over de geschiedenis van de shirts van dit seizoen en check bovendien het unieke design van beide retro voetbalshirts.

Ben je direct enthousiast over de Inter Milan retro shirts van 1989-1990? Bestel ze exclusief in deze winkel! 

De geschiedenis van het COPA Football Inter Milan retro shirt 1989-1990

Onder de bezielende leiding van Giovanni Trapattoni wist Inter Milan in 1989 het Italiaanse kampioenschap op haar naam te schrijven. Het laatste kampioenschap van daarvoor dateerde van 1980. Internazionale won dit seizoen maar liefst 26 van de 34 wedstrijden en behaalde 58 punten. Dit is nog steeds een record in het Italiaanse voetbal. Bij Inter Milan speelden in deze periode de Duitse sterspelers Lothar Matthaus en Andreas Brehme & Italiaanse sterren als Nicola Berti en Alessandro Bianchi. Voorin maakten Aldo Serena en Ramon Diaz het verschil. De nieuwe COPA Football retro voetbalshirts zijn echter gebaseerd op het seizoen na het kampioenschap. In het seizoen 1989-1990 eindigde Inter Milan op een derde plaats in de Serie A achter Napoli en AC Milan. Door het kampioenschap speelde de club wel in de Europa Cup I. In de eerste ronde werd Inter echter al uitgeschakeld door Malmö FF. De grote concurrent, AC Milan, wist in 1990 de Europa Cup I op haar naam te schrijven.

Inter Milan thuisshirt 1989-1990

Doordat Inter in 1989 de Serie A op haar naam had geschreven, mocht de Nerazzurri tijdens het seizoen 1989-1990 wel de Scudetto badge op het shirt dragen. Deze badge komt dan ook terug op het nieuwe Inter Milan retro voetbalshirt van COPA Football. Deze badge prijkt namelijk op de rechter borst van het shirt. Boven deze badge prijkt een gouden ster, welke verwijst naar de meer dan 10 gewonnen kampioenschappen. Destijds waren dat er 13. Inmiddels zijn het er 18. Verder heeft het Inter Milan retro thuisshirt van Copa hetzelfde design als het thuisshirt van destijds. Tijdens het seizoen 1989-1990 was Uhlsport overigens kledingsponsor van de club, die haar thuiswedstrijden speelt in het Giueseppe Meazza Stadium. Deze functie vervulde het Duitse sportmerk in de periode 1988-1991. Het logo van Uhlsport komt niet terug op het nieuwe retro shirt. De hoofdsponsor van destijds prijkt echter wel op het midden van het shirt. MISURA was in de periode 1982-1991 namelijk hoofdsponsor van de Italiaanse club. Verder is het Inter Milan retro shirt geheel blauw en bevat het shirt een v-hals. De mouwen worden gekenmerkt door de zebra-achtige blauw/zwarte strepen.

Inter Milan uitshirt 1989-1990

Ook het uitshirt van het seizoen 1989-1990 is door Copa Football en Inter opnieuw uitgebracht. Dit shirt heeft minstens een zo uniek design als het thuisshirt van deze periode. Zoals alle uitshirts van Inter is dit shirt overwegend wit en wordt het gekenmerkt door de diagonale blokken over de borst. Hiermee heeft het shirt een echt jaren '80 design. Daarnaast bevat het shirt een zwart v-hals en een gevouwen kraag in het blauw/zwart. In tegenstelling tot het thuisshirt bevat dit shirt een ander logo op de borst. Hier prijkt namelijk het embleem dat Inter had in de periode 1978-1990. De achterkant van dit shirt is geheel wit.

Check hieronder nog meer foto's van deze legendarische Inter Milan voetbalshirts uit de jaren '80 en '90. Eerder lanceerde Copa en Inter al andere retro shirts uit de jaren '80.

Inter Milan retro shirt bestellen

Deze nieuwe Inter Milan retro shirts kan je vanaf nu exclusief bestellen in de onderstaande online shop. De prijs van deze retro shirts is € 59,95 en deze voetbalshirts kan je kopen in de maten S, M, L, XL en XXL. In deze online winkel heb je de mogelijkheid de shirts te bedrukken met een unieke retro printing. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers destijds op het shirt droegen. Wil je andere Inter Milan producten bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder! Directe levering!

Bestel het Inter retro voetbalshirt exclusief in deze winkel!