COPA heeft in samenwerking met F.C. Internazionale een nieuwe retro lijn gelanceerd. De collectie bestaat onder officiële licentie van de Italiaanse grootmacht. Ook de unieke shirts van 1986-1987 maken onderdeel uit van deze nieuwe collectie. Deze shirts hebben hetzelfde design als de shirts van destijds. Dit betekent dat zowel het thuis- als het uitshirt zijn versierd met hoofdsponsor Misura, welke van 1982 tot 1991 hoofdsponsor was van de club. Het enige verschil met het shirt van destijds is dat de linker borst niet het logo bevat van de kledingsponsor van destijds. Het Franse sportmerk Le Coq Sportif was in de periode 1986-1988 kledingsponsor van de club. Deze nieuwe shirts bevatten een speciaal Internazionale logo. Het logo van Inter dat seizoen bestond uit een grote ringslag (Il biscione /Serpente). Deze slang is een belangrijk symbool voor de stad Milaan. Ook in het seizoen 2010-2011 stond de slang het voetbalshirt van Inter Milan. Meer weten over het Inter van 1986-1987? Lees hieronder verder....

Nu al enthousiast over de nieuwe Inter Milan MISURA retro voetbalshirts van 1986-1987? Scoor de shirts in deze retro shop!

Inter -milan -retro -shirt -1987-1987

In het seizoen 1986-87 had de Italiaanse club uit de modestad een waar sterrenensemble en stond Internazionale onder leiding van Giovanni Trapattoni. De Duitser had de leiding over de club uit Milaan tussen 1986 en 1991. Met de Nerazzurri eindigde Trapattoni op een derde plaats achter Napoli en Juventus. De selectie in het seizoen 1986-87 bestond uit onder andere keeper Walter Zenga, Giuseppe Baresi (broer van), Marco Tardelli, Allessandro Altobelli en Karl-Heinz Rummenigge. En zowel in de Coppa Italia als de UEFA Cup werd de kwartfinale behaald. In de UEFA Cupa was het Zweedse Göteborg te sterk voor de Milanezen. Mede door een langdurige blessure van Rummenigge werd er dit jaar geen prijs gewonnen. Trapattoni zou het seizoen 1988-89 overigens wel kampioen van de Serie A worden met INTER. Check hieronder meer info over de twee nieuwe shirts van COPA van het seizoen 1986-1987.

Inter Milan retro thuis shirt 1986-1987

Het Inter Milaan retro shirt van COPA met korte mouwen en heeft uiteraard de blauwe en zwarte kleuren. Deze strepen lopen verticaal over het retro shirt. Bovendien bevat het retro shirt een mooie v-hals en een blauwe met zwarte kraag. De biesjes zijn zwart. De linkerborst is voorzien van het logo van Inter Milaan met daarboven de gouden ster. Per 10 kampioenschappen mag een gouden ster aan het logo worden toegevoegd in Italië. Deze mijlpaal van tien kampioenschappen werd door de club in 1966 bereikt.  Het logo van Inter bevat een grote ringslang. Deze slang is een belangrijk symbool voor de stad Milaan. Hoofdsponsor Misura versiert het midden van het Inter shirt.

Inter -milan -uitshirt -1986-1987

Inter Milan retro uit shirt 1986-87

Het Internazionale retro uitshirt van COPA heeft ook korte mouwen en gebaseerd op het voetbalshirt uit het seizoen 1986-1987. Het F.C. Internazionale shirt is overwegend wit. De v-hals en de biesjes zijn zwart met blauw gekleurd. De linker borst is voorzien van het logo van Inter Milan met daarboven de gouden ster. Ook bij dit shirt versiert hoofdsponsor Misura het Inter shirt.

Inter Milan retro shirt kopen

De nieuwe Internazionale retro shirts kan je vanaf nu kopen in de onderstaande SHOP. De shirts hebben een prijs van € 59,95 en dan krijg je er ook nog eens een luxe cadeaubox van het merk bij. COPA en Inter Milan hebben naast deze shirts ook nog andere retro shirts en jacks gelanceerd, waaronder het unieke shirt met touwtjes uit het seizoen 1958-1959!

Scoor alle nieuwe Inter Milan retro shirts in deze vintage SHOP!

 



Inter -milan -retro -voetbalshirt -1986-1987