4 november 2016

Inter Milan retro voetbalshirt 1958-1959

Als onderdeel van de samenwerking tussen COPA en Inter Milan hebben Internazionale en het Nederlandse vintage football merk een retro voetbalshirt gelanceerd dat gebaseerd is op het shirt van 1958-1959. Dit shirt is niet in de eerste plaats een uniek shirt, omdat het touwtjes bevat. In de jaren '50 en de periode daarvoor speelde veel clubs met een diepe v-hals waarin deze touwtjes verwerkt zijn. Verder wordt het nieuwe Inter Milan retro shirt zoals altijd gekenmerkt door de blauwe en zwarte banen. Het verhaal achter deze clubkleuren is bekend. De zwarte kleur stond voor de oprichters van de Nerazzurri voor de nacht, terwijl de kleur blauw de lucht representeert. Vanaf de oprichting in 1908 heeft de club deze clubkleuren. Uiteraard prijkt de badge van Inter Milan op de linker borst en is er geen shirtsponsor op het shirt aanwezig. Shirtsponsoren regeerden pas vanaf de jaren '70 en '80 op de shirts. Benieuwd naar het verhaal achter het voetbalshirt van 1958-1959, check hieronder het verhaal!

Nu al enthousiast over dit nieuwe Inter Milan shirt? Scoor het shirt in deze retro shop!

Inter -retro -shirt -1958-1959

Met het shirt van 1958-1959 nam Internazionale afscheid van een vruchteloze periode. Hoewel de club tijdens de jaren '50 twee keer kampioen van Italië (1953 en 1954) werd, werden er in deze periode geen andere noemenswaardige prijzen behaald. Tijdens het seizoen 1958-1959 eindige Inter Milan als derde in de Serie A achter AC Milan en Fiorentina en behaalde de finale van de Coppa Italia. In deze finale was JUVE met 4-1 te sterk. Sterspelers in deze periode waren Angelillo, Skoglund en Firmani. Het seizoen erna werd het fundament gelegd voor wat later het ''Grande Inter'' genoemd zou worden. In 1960 werd manager Herrera aangetrokken als nieuwe trainer van Inter Milan. De van Barcelona afkomstige Herrera nam sterspeler Luis Suarez mee, die op dat moment Europees voetballer van het jaar was. Herrera introduceerde een revolutionair systeem bij Inter Milan: 5-3-2, welke ''Verrou werd genoemd en waarmee ook het catenaccio voetbal dat we vandaag de dag nog steeds van Italiaanse clubs kennen werd geïntroduceerd. De vruchten van dit nieuwe systeem werden pas na jaren zichtbaar. Inter Milan werd in het eerste seizoen onder Herrera derde en in zijn tweede seizoen tweede. Na drie jaar werd Internazionale kampioen en in 1964 en 1965 lag de club beslag op de Europa Cup I. Eind goed , al goed dus.  Sterspelers van dit elftal waren sterren als Burnich, Facchetti, Picchi, Suarez, Jair, Mario Corso en Sandro Mazzola.

Het nieuwe Inter Milan retro shirt van 1958-1959 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shop. Hier scoor je overigens de gehele nieuwe COPA Inter Milan retro collectie met onder andere het shirt van 1986-1987 en een trainingsjack van de jaren '70.

SHOP het nieuwe Inter Milan retro shirt in deze SHOP!Inter -milan -retro -voetbalshirt