1 december 2017

Inter Milan retro trainingsjack jaren 60

Eerder deze week presenteerde we al de nieuwe Inter Milan retro collectie van COPA Football. Het Nederlandse retro merk lanceerde onder andere twee legendarische retro shirts, die gebaseerd waren op de shirts van eind jaren '80/begin jaren '90. Met het nieuwe retro trainingsjack gaan de Italiaanse club en het Nederlandse merk nog een stuk verder terug in de tijd. Het nieuwe retro trainingsjack van de Nerazzurri is namelijk geïnspireerd door de trainingsjacks die de Italiaanse club droeg tijdens de jaren '60. COPA Football en Inter Milan hebben een exclusieve samenwerking op het gebied van retro kleding. Dat mag best uniek genoemd worden, een oer Hollands merk dat de kleding van Inter Milan verzorgt. Hieronder bespreken we niet alleen het design van het nieuwe retro jack van Internazionale, maar ook de prestaties van de club in de jaren '60.

Details Inter Milan retro jack jaren '60

Tijdens de jaren '60 vierde het catenaccio voetbal van Inter Milan, dat onder leiding stond van Helenio Herrera, hoogtij. De club werd in vier seizoenen drie keer kampioen (1963, 1965 en 1966). Bovendien won de club in 1964 de Europa Cup I. In het Praterstadion in Wenen werd grootmacht Real Madrid met 3-1 verlsagen door doelputen van Mazzola (2 keer) en Milani. In 1965 werd de Europa Cup geprolongeerd. In het eigen Giuseppa Meazza Stadion versloeg de club Benfica (met Eusebio in de gelederen). Sterspeler en rechtsbuiten Jair scoorde het enige doelpunt, waardoor Inter voor de tweede keer op rij de felbegeerde cup op haar naam wist te schrijven. Andere sterspelers van het ''Grande Inter'' waren verdedigers Picchi, Guarneri, Burgnuch, Tagnin en Fachetti. Op het middenveld was Luis Suarez de generaal en voorin maakten Jair en Mazzola het verschil. Na het kampioenschap van 1966 moest de club vijf jaar wachten op een nieuw prijs.

Het nieuwe COPA retro trainingsjack heeft hetzelfde design als de trainingsjacks van de club in de jaren '60. Tijdens de jaren '60 verzorgde de club overigens zelf nog de tenues. Vanaf 1979 deed Puma als eerste kledingsponsor van de club haar intrede en momenteel verzorgt Nike de tenues, waarin de Italianen spelen. Andere kledingsponsoren in het verleden van de club waren Mecsort, Le Coq Sportif, Uhlsport en Umbro. COPA Football is alleen verantwoordelijk voor de productie van de retro kleding van de Italiaanse topclub. Het retro jack is bovendien geheel in stijl van de clubkleuren van INTER. Het jack is geheel blauw en bevat twee horizontale zwarte strepen aan de onderkant van het jack, in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de hoge hals. Verder bevat het jack een zilveren rits en prijkt het logo van de club op de linker borst. Dit betreft hetzelfde logo als Inter Milan had tijdens de jaren '60. Dit logo is bijna identiek aan het logo dat de in 1908 opgerichte club momenteel heeft. Onder het logo staat de naam van de club: INTER. Dit limited edition jack bevat aan de binnenkant een label met daarin het huidige logo van de club en wordt altijd geleverd in een luxe cadeaubox van COPA! Check ook het eerder gelanceerde jack, gebaseerd op de jacks uit de jaren '80 en de retro shirts van eind jaren '80.

Inter Milan retro jack en shirt bestellen

Dit nieuwe retro trainingsjack van Inter Milan kan je per direct bestellen in de onderstaande online winkels. Dit kan alleen voor volwassenen, in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het jack is € 79,95 en bovendien kan je het jack laten personaliseren. Wil je andere producten van Inter bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het nieuwe Inter Milan retro jack exclusief in deze winkel!