8 november 2017

Inter Milan retro trainingsjack 1980-1981

COPA lanceert in samenwerking met Internazionale een vet retro trainingsjack. Dit voetbaljack is gebaseerd op het jack welke gedragen werd tijdens het seizoen 1980-81. Naast de retro voetbalshirts kon een jack niet ontbreken. Het resultaat is een goed retro trainingsjack in de kleuren van de Nerazzurri, zwart en blauw. Het team stond dit seizoen onder leiding van Eugenio Bersellini, die in de periode van 1977 tot 1982 hoofdtrainer was van Inter. Zijn verblijf bij Inter zorgde in deze periode voor een Scudetto en twee keer deCoppa Italia. De selectie bestond uit spelers zoals Altobelli, Baresi, Muraro, Ambu en Prohaska. Check hieronder meer informatie over het gave Inter retro trainingsjack!

Nu al enthousiast over het nieuwe Inter Milan 1929-1930 retro shirt? Scoor dit shirt in deze retro shop!

Doordat Inter Milaan in het seizoen 1979-1980 kampioen van Italië was geworden speelde de Milanese club het seizoen 1980-1981 in de Europacup I. In het Kampioenenbal wisten de Italianen tot aan de halve finale te komen. Hierin moesten zij zich de meerdere erkennen in Real Madrid. Over twee wedstrijden was Real met 2-1 te sterk en eindigde het toernooi voor Inter zodoende in de halve finale. Ook in de Serie A werden de resultaten niet behaald welke er wel waren gehoopt. De strijd om het kampioenschap ging tussen Juventus en AS Roma. Inter eindigde dit seizoen als vierde en moest ook Napoli, met onder andere Ruud Krol, voor zich dulden. 

Inter Milan retro trainingsjack 1980-81

Het Inter Milan retro trainingsjack is gebaseerd op het jack uit het voetbalseizoen 1980-1981. Dit voetbaljack is onderdeel van de officiële FC Internazionale retro collectie van COPA Football. Het Inter jack is overwegend zwart met over de schouders en de mouwen een brede blauwe baan. Ook in de nek loopt deze baan door. De kraag en de biesjes zijn daarentegen zwart van kleur. Ook de rits van het jack heeft een blauwe kleur gekregen. Verder bevat dit trainingsjack een tweetal steekzakken. Uiteraard mag het embleem van Inter op de linkerborst niet ontbreken. Door de jaren heen is het logo van Inter een aantal keer veranderd. In de periode tussen 1978 en 1988 prijkte het logo met de slang op de kleding van Internazionale. Op het witte wapen is een slang te zien met daarachter twee diagonale banen in het blauw en het zwart. En in de rechterbovenhoek is een gouden ster aangebracht. De slang is een ringslang en is een symbool van de stad Milaan. The Biscione (ringslag) was een symbool van de Visconti familie en staat symbool voor kracht, loyaliteit en toezicht. Heerlijk Inter Milan retro trainingsjack voor de echte fan!

FC Internazionale retro jack kopen

Het nieuwe Inter Milan retro jack van COPA kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shop. Het jack heeft een prijs van € 79,95 en dan krijgt je er ook nog eens een luxe cadeaubox van het merk bij. COPA en Inter Milan hebben naast dit retro jack ookretro shirts gelanceerd.

Scoor alle nieuwe Inter Milan retro voetbalshirts en trainingsjacks in deze vintage SHOP!