7 november 2016

Inter Milan retro trainingsjack 1977-1978

We hadden het er vorige week al over. COPA heeft in samenwerking met Inter Milan een geheel nieuwe retro collectie voor de club gelanceerd, met onder andere nieuwe retro shirts en t-shirts. Ook een speciaal retro trainingsjack maakt deel uit van de collectie. Het nieuwste COPA Inter Milan retro jack is gebaseerd op het trainingsjack van 1977-1978. We bespreken hieronder de geschiedenis van het jack en het design.

Nu al enthousiast over het nieuwe retro jack? Scoor het shirt in deze shop!

Internazionale -retro -jack -1977-1978

Geschiedenis Inter Milan retro jack

Tijdens dit seizoen eindigde de Nerazzurri op een teleurstellende vijfde plek in de Serie A achter Juventus, Vincenza, Torino en AC Milan. Wel won de club van trainer Bersellini de COPPA Italia. In de finale op 8 juni 1978 werd afgerekend met Napoli. Lang leek deze wedstrijd op een verlenging af te stevenen. Tot de 86ste minuut was de stand nog 1-1 door doelpunten van Altobelli (Inter Milan) en Restelli (Napoli). Bini maakte in de 87ste minuut het beslissende doelpunt, waardoor Internazionale voor het eerst sinds bijna veertig jaar en voor de tweede keer in de geschiedenis van de club de Italiaanse beker op haar naam kon schrijven. In 1939 wonnen de Italianen namelijk voor het eerst de felbegeerde cup. Voor clubheld Facchetti was dit een kers op de taart. Na met Inter succesvol geweest te zijn in de jaren'60 nam de speler afscheid met een prijs.  Andere sterren uit het elftal van 1977-1978 waren Cipollini, Fedele, Baresi, Scanziani, Muraro en Gasparini.

Design Inter Milan retro trainingsjack

Het Inter Milan jack heeft vrijwel hetzelfde design als het trainingsjack van 1977-1978. Destijds had de club nog geen kledingsponsor. In 1979 was PUMA de eerste kledingsponsor van de Nerazzurri. Het retro jack is geheel in stijl van de clubkleuren van Inter en is blauw/zwart. De body van het jack is blauw en verder bevat het jack een zwarte strip over de schouders en mouwen. Ook de stijlvolle retro baseball kraag van het jack is zwart en dit geldt ook voor de bies aan de onderkant van de mouwen en de band aan de onderkant van het jack. De linker borst bevat een speciaal Inter Milan logo, dat de club destijds op de tenues en trainingskleding droeg. Dit logo bestaat uit een ster met daaronder een deel van de naam van de club: INTER. Het jack wordt helemaal afgemaakt door de twee zakken aan de zijkanten.

Inter Milan retro trainingsjack kopen

Wil jij in dit unieke retro trainingsjack van Inter Milan schitteren? Dat kan vanaf nu. Het nieuwste Inter Milan retro jack is vanaf nu exclusief te koop in de onderstaande shop. De prijs van het jack is € 79,95. Check daar ook de nieuwste Inter Milan retro shirts, gebaseerd op de shirts van de jaren '50 en '80. Directe levering gegarandeerd. Of check het overzicht met beschikbare Inter producten hiernaast of hieronder.

Scoor het nieuwste Inter Milan retro jack in deze vintage SHOP!

Inter -milan -retro -training -jack -1977