30 maart 2021

Inter Milan presenteert nieuw logo!

Inter Milan heeft vandaag haar nieuwe clublogo gepresenteerd! Het nieuwe logo is onderdeel van de nieuwe visuele identiteit van de club. De wijziging van het nieuwe Internazionale logo is niet zo radicaal als bij de introductie van het nieuwe Juventus logo. Toch bevat het logo een aantal nieuwe elementen. Het nieuwe logo komt vanaf het seizoen 2021-2022 op alle merchandising producten van de club te staan, dus ook op het nieuwe voetbalshirt en trainingskleding van de ''Nerazzurri.''

Inter vond het tijd om te vernieuwen en innoveren. In een steeds digitalere wereld kon de club niet achterblijven. Met het nieuwe logo wil de club nog meer en beter haar doelgroepen bereiken en zichzelf als icoon in sport en cultuur neer zetten. Het merk Inter Milan moet nog herkenbaarder zijn buiten de vaste fanbase en om een nog jonger en internationaal publiek zich in staat te stellen zich te identificeren met belangrijke waarden van de club, zoals inclusiviteit, stijl en innovatie. Dit zijn drie waarden die de club al sinds de oprichting in 1908 heeft.  

Bij de vernieuwing van het logo vormde de roots van de club het uitgangspunt. Wanneer je niet beter weet, zal je misschien niet opmerken dat het logo een metamorfose heeft gehad. Het nieuwe logo is namelijk een moderne interpretatie van het historische logo, maar dan in een iets meer gestroomlijnde en minimalistische gedaante, waardoor het logo nog beter past bij de huidige tijdsgeest. De focus in het nieuwe Inter Milan logo liggen op de letters I en M. De eerste wijziging die men aangebracht heeft in het logo zijn het aantal cirkels aan de buitenkant. Waar dit voorheen drie banen in het goud, blauw en zwart waren, zijn deze nu vervangen door een brede zwarte band. De cirkel aan de binnenkant van het Inter Milan logo is niet meer goud, maar is geheel blauw. Bovendien heeft men een wijziging aangebracht in de graphic van het logo. De letters I en M zijn in het logo nog prominenter aanwezig. De letter I staat in het midden en wordt geflankeerd door de letter M. De helft van de letter M staat aan de rechterzijde en de helft aan de linkerzijde. De letters C en F zijn geheel uit het logo verwijderd en in plaats daarvan worden de letters I en M geflankeerd door een kwart cirkel. 

Het verhaal van het nieuwe clublogo wordt door Inter Milan middels afbeeldingen gedeeld op de website en social media van de club. De letters I en M spelen daarbij ook weer een grote rol. De letters I en M staan daarbij ook voor ''I am'' en wordt gebruikt om de waarden en visie van de club over te brengen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Inter Milan logo. De nieuwe Inter Milan voetbalshirts 2021-2022 zijn de eerste tenues, die dit nieuwe logo bevatten. Wel heeft de club een speciale capsule collectie van t-shirts en hoodies al gelanceerd met het nieuwe clublogo. Eerder deze maand maakte de club al bekend dat de shirts vanaf volgend seizoen niet meer het logo van Pirelli bevatten. Deze tenues worden echter pas medio juni/juli officieel gelanceerd!

Wil je een Inter Milan voetbalshirt bestellen? Check het dan exclusief in deze fanshop of de NIKE SHOP!