9 maart 2017

Inter Milan lanceert voetbalshirt ter ere van 109 jarig bestaan

Inter Milan en Nike hebben vandaag een speciaal voetbalshirt ter ere van het 109 jarig bestaan gelanceerd. De club uit Milaan werd op 9 maart 1908 opgericht en bestaat vandaag dus op de kop af 109 jaar. Het shirt ter ere van het 109 jarig bestaan van de club is eigenlijk niets meer dan het thuisshirt van 2016-2017, maar dan met een aantal toevoegingen. Het shirt heeft namelijk precies hetzelfde design en bevat op de rechter mouw een speciale badge met een gouden omranding. De badge bevat ook een brede blauwe en dunne zwarte band en in het midden van de badge staat het getal 109 met op de achtergrond een print van de wereld. Verder bevat de badge de tekst: ''FRATELLI DEL MONDO'' (Broeders van de wereld) en het jaartal 1908 en 2017.

Van dit special edition voetbalshirt van Internazionale zijn slechts 109 items geproduceerd en ieder item bevat aan de onderkant dan ook een uniek nummer, lopend van #001 tot #109. Ieder shirt wordt bovendien door de club geleverd in een luxe cadeaubox.  Het is nog niet zeker of Inter Milan het thuisshirt met de de badge ter ere van het 109 jarig bestaan van de club zal dragen in de thuiswedstrijd tegen Atalanta op 11 maart in het Giuseppe Meazza Stadium op 11 maart.

Het shirt is alleen in de shop van de club beschikbaar. Onlangs lanceerde Internazionale in samenwerking met het Nederlandse vintage football merk COPA Football ook speciale retro shirts en jacks, welke gebaseerd zijn op de shirts die Inter Milan in de jaren '50, '60 en '70 droeg. Check de Inter Milan retro shirts in deze shop of check andere Inter Milan shirts in het overzicht hiernaast of hieronder!