17 oktober 2018

Inter Milan lanceert twee stijlvolle retro voetbalshirts van 1990-1991

Inter Milan heeft deze week twee nieuwe retro voetbalshirts aan haar collectie toegevoegd. Deze twee nieuwe retro shirts zijn in samenwerking met het Engelse retro merk Scoredraw uitgebracht en zijn gebaseerd op de voetbalshirts die Internazionale droeg tijdens het seizoen 1990-1991. In dit blog bespreken we welke prijzen Inter in deze shirts gewonnen heeft en natuurlijk ook hoe de shirts eruit zien. De Nerazzurri en Scoredraw hebben zowel het thuisshirt als het uitshirt van 1990-1991 opnieuw gelanceerd.

Het verhaal achter de Inter Milan voetbalshirts van 1990-1991

Het seizoen 1990-1991 was het seizoen van de Duitse enclave bij Inter. Met de Duitse spelers Klinsmann, Brehme en Lothar Matthäus, die in 1990 het WK met Duitsland gewonnen hadden,  moest er weer een Europese prijs gewonnen worden. In 1965 werd voor het laatst de Europa Cup I gewonnen. In 1990 eindigde Inter Milan op een derde plaats in de Serie A, waardoor het overgeleverd was tot het spelen van de UEFA Cup. De Italianen versloegen achtereenvolgens Rapid Wien, Aston Villa, Partizan Belgrado, Atalanta Bergamo en Sporting Lissabon en bereikte daardoor de finale van het toernooi. Hierin ontmoette de club AS Roma. De eerste wedstrijd werd door Internazionale met 2-0 gewonnen door doelpunten van Matthäus en Berti. In de tweede wedstrijd was AS Roma de betere en won met 1-0. Dit mocht echter niet baten, waardoor Inter na 26 jaar weer een Europese prijs won. Andere sterren van het elftal waren Serena, Battistini, Ferri, Bergomi, Paganin en Bianchi.

Het Inter Milan thuisshirt en uitshirt van 1990-1991

Tijdens het seizoen 1990-1991 was het Duitse sportmerk Uhlsport nog kledingsponsor van Internazionale. Deze functie vervulde het merk van 1988 tot 1991. Het seizoen er op verving Umbro Uhlsport als kledingsponsor. Het seizoen 1990-1991 was ook het laatste seizen dat Misura de hoofdsponsor was van Inter Milan. Misura was sinds 1982 de shirtsponsor van I Nerazzurri. Op de nieuwe Inter Milan retro voetbalshirts staat het logo van de hoofdsponsor van destijds op het midden. Het thuisshirt wordt verder gekenmerkt door de blauwe en zwarte banen en bevat verder een v-hals met een gevouwen kraag in de clubkleuren van Inter. De mouwen worden afgesloten door een zwarte bies en op de linker borst prijkt het logo van de club, inclusief de kampioensster. In 1991 was de club in totaal dertien keer kampioen van Italië geworden. Ook het retro uitshirt van destijds heeft een iconisch design. Dit shirt is wit en wordt gekenmerkt door de diagonale blokken in de clubkleuren van de Milazen over de borst. Deze clubkleuren komen ook weer terug in de retro kraag en de bies. De logo's van de club en Misura staan op dezelfde plek op het shirt.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van deze legendarische retro voetbalshirts van Inter Milan!

Inter Milan retro voetbalshirt bestellen

De nieuwe Inter Milan retro shirts van Scoredraw kan je vanaf nu bestellen voor volwassenen. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van de shirts is € 50,- en in de onderstaande SHOP kan je het Inter shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Daarbij wordt dezelfde stijl gebruikt als in het seizoen 1990-1991. Check ook het overzicht met beschikbare Inter producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel je Inter Milan retro shirt altijd in deze retro SHOP!