Het Club Tijuana 3e voetbalshirt voor 2019 en het iconische logo

Club Tijuana is een relatief onbekende club in Mexico. De club staat momenteel op een vijftiende plaats in de competitie. Club Tijuana Xoloitzcuintles is ook pas in 2007 opgericht en speelt sinds 2011 op het hoogste niveau van Mexico. ''Los Xolos'' heeft echter een legendarisch logo en dat is de reden dat we het design van het nieuwe uitshirt of 3e shirt voor 2019 bespreken. Dit shirt heeft namelijk dezelfde kleuren als het logo van de club, die haar thuiswedstrijden speelt in het Estadio Caliente. Benieuwd naar het logo en het nieuwe voetbalshirt? Check het hieronder!

Het Club Tijuana logo

Het logo wordt gekenmerkt door een afbeelding van de ''Xoloitzcuitles'', oftewel een naakthond. Dit is een hondenras, die vooral veel voorkomt in het Noordwesten van Mexico. Kenmerkend aan het ras is dat deze geen haar hebben. Het is bekend dat het hondenras al 3000 jaar oud is en een grote status hebben in de Aztekencultuur. De Xolotizcuitles worden daar als heilig gezien, omdat de overledenen naar het hiernamaals zouden leiden. Het ras staat dan ook bekend als de Azteekste hond. Kenmerkend aan het ras is dat deze geen haren hebben en ongeveer tussen de 11 en 18 kilo wegen. Het ras wordt overigens ook bedreigd met uitsterven. Men doet er nu alles aan om dat te voorkomen, met Club Tiujuana als grootste voorloper!

Het Club Tijuana 3e voetbalshirt 2019-2020

Het logo prijkt dan ook weer op het derde voetbalshirt van Club Tijuana. Boven het logo staat een rode ster en deze ster verwijst naar het winnen van de Liga MX in 2012. De andere borst van het shirt is uitgerust met het logo van kledingsponsor Charly Sport. Het Zuid Amerikaanse sportmerk is sinds 2017 verantwoordelijk voor de tenues van Club Tijuana en ook merken als adidas (2015-2017), Nike (2011-2014) en Kappa (2011) zijn in het verleden kledingsponsor van de Mexicaanse club geweest. Het shirt van Club Tijuana is geheel zwart en wordt verder gekenmerkt door het design van bloedspetters aan de bovenkant. Het shirt is bovendien uitgerust met een subtiele V-hals met rode details en deze kleuren komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Zoals we gewend zijn van voetbalshirts van Mexicaanse clubs bevat het shirt verschillende sponsoren, zoals Caliente, Coca Cola, Arco, Telcel, Bud Light en Volaris.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Club Tijuana voetbalshirt. Ben je onder de indruk van deze tenues? De shirts van de Mexicaanse club kan je bestellen in deze SHOP!

Gerelateerd nieuws